Επικαιρότητα

Τον Σεπτέμβρη νεότερα για συντάξεις

Η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση θα αφορά τις συντάξεις σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Όπως επεσήμανε τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν καταρτίσει ένα συνολικό πλέγμα ως προς τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

​«Στόχος μιας πολιτείας, στόχος ενός κράτους είναι αφενός να αναβαθμίσει τα δημόσια οικονομικά, να έχει μια ισχυρή, ανθεκτική οικονομία. Αυτός δεν είναι ο μοναδικός στόχος, όμως, είναι η προϋπόθεση για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να έχει τα στέρεα θεμέλια να συμβάλλει στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

​Και αυτό το κάναμε πράξη μέσα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, μέσα από τις δύο αναβαθμίσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσα από την αποκατάσταση της ΑΤΑ στο 100% μετά από χρόνια και το επόμενο σημαντικό βήμα είναι μια συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων μας, θα λαμβάνει υπόψη ένα ανθεκτικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

​Το αμέσως επόμενο διάστημα, ήδη έχουν γίνει επαφές από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρουσιάστηκε στους εταίρους το βασικό πλέγμα των θεμάτων των εισηγήσεων της εκτελεστικής εξουσίας, ασφαλώς θα ληφθούν υπόψη και οι θέσεις των εταίρων, των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσει να καταρτιστεί εκείνο το συνολικό πλέγμα, το οποίο θα είναι ωφέλιμο, όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, το συντομότερο δυνατόν στους συνταξιούχους».

​Σε ερώτηση πότε τοποθετείται αυτό χρονικά, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «νομίζω μετά τον Σεπτέμβρη θα είμαστε σε θέση να υποβληθεί, να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού πρώτα όμως ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαβούλευση, την οποία δεν τη βλέπουμε, δεν την προσεγγίζουμε τη διαβούλευση ως μια τυπική διαδικασία, αλλά όπως έχει φανεί και μέσα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά ως ένα ουσιαστικό εργαλείο για να προκύψει κάτι πολύ πιο ωφέλιμο».

Back to top button