Επικαιρότητα

Τα γραμμικά που αλλάζουν την Πάφο

Δυο σημαντικά έργα μεγάλης περιβαλλοντικής αλλά και κοινωνικής σημασίας για την πόλη της Πάφου και την ευρύτερη αστική περιοχή εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης.

​Πρόκειται για τα δυο γραμμικά πάρκα στα δυτικά και ανατολικά όρια της πόλης της Πάφου, με το τελευταίο να είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο αφού έχει γίνει ήδη η δημόσια παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τη διαμόρφωση του Ανατολικού Γραμμικού Πάρκου (όρια Πάφου – Γεροσκήπου – Κονιών).

​Το Πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του Αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο. Το φυσικό ρυάκι που ρέει ανατολικά της πόλης της Πάφου αποτελεί το «σύνορο» του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Ιεροκηπίας, θα διαμορφωθεί και θα δοθεί στους πολίτες.

​Θα δημιουργηθεί ένα σύνολο 6,5 συνολικά χιλιομέτρων, μαζί με τις διακλαδώσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει παιδότοπο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους άθλησης και ξεκούρασης, σημεία πληροφόρησης, χώρους στάθμευσης κ.α.

​Το Πάρκο θα λειτουργεί ως φυσική προέκταση του Παραλιακού Πεζοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο των δύο Δήμων.

​Ο Δήμος Πάφου σχεδιάζει τη δημιουργία σε κατοπινό στάδιο και του δυτικού γραμμικού πάρκου, που θα ξεκινά από την παραλιακή περιοχή Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τη Μεσόγη.

​Τα δυο πάρκα, πέραν από τα προφανή οφέλη, θα λειτουργήσουν και ως αντιπυρικές αλλά και αντιπλημμυρικές λωρίδες για την κατοικημένη περιοχή μετά τον καθαρισμό και συντήρηση των ρυακιών.

Back to top button