Πάφος

H «Φωτογραφία 51» έρχεται στην Πάφο

Το θεατρικό έργο «Φωτογραφία 51» της Άννα Ζίγκλερ, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στη Λευκωσία, θα παρουσιαστεί στην Πάφο από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου και το Round Table 7 Πάφου για ένα μόνο βράδυ, την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, στις 20:30 στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο. Μέρος των εσόδων από την παράσταση της Πάφου θα διατεθεί στο Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων «Τόλμη» Πάφου.

Πριν την παράσταση είχαμε μια σύντομη συνομιλία με τον σκηνοθέτη της παράστασης Ανδρέα Αραούζο και τον πρωταγωνιστή της και ιδιαίτερα αγαπητό εδώ στην Πάφο Ανδρέα Τσέλεπο.

1. Κ. Αραούζο γιατί αυτό το έργο στο Κυπριακό κοινό;

Όπως πάντα. Για τη θεατρική του αξία, την καλλιτεχνική του αξία, την πνευματική του αξία. Με πλατφόρμα μια πολύ ενδιαφέρουσα, σκανδαλώδη και κορυφαίας σημασίας στιγμή της ιστορίας, ο θεατής θα λάβει τη θεατρική τέχνης της συγγραφέα Anna Ziegler (και εύχομαι της παράστασής μας) όπου ο διάλογος, η σκέψη, η μνήμη, η μετάνοια, η επιτυχία, η ομαδικότητα, η μοναξιά, όλα συγχωνεύονται για να μας εμπνεύσουν ζωντανά επί σκηνής σε λιγότερο από δύο ώρες.

2. Επανέρχεστε στο Μαρκίδειο της Πάφου μετά τις Επικίνδυνες Σχέσεις πριν ένα χρόνο. Πώς βρίσκετε το κοινό της Πάφου;

Α. Αραούζος: Η περσινή μας εμπειρία στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο ήταν πραγματικά αξέχαστη. Ένα κοινό ζεστό και εκφραστικό, ένα όμορφο θέατρο στο οποίο η παράστασή μας εκείνου του κορυφαίου έργου αισθανθήκαμε ότι έλαμψε! Έχοντας ζήσει τη θέρμη του κοινού της Πάφου, ανυπομονώ να μοιραστούμε μαζί τους την Φωτογραφία 51, μια παράσταση που είναι κτισμένη με μια ξεχωριστή δομή, μια παράσταση που συγκινεί και διασκεδάζει ταυτόχρονα!

Α. Τσέλεπος: Σίγουρα με την ανακαίνιση του Μαρκίδειου ο Πάφιος θεατής έχει επιτέλους μια μοντέρνα στέγη για να φιλοξενεί παραστάσεις και να μπορεί να παρακολουθεί με την άνεση του τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Πάντα όμως θυμάμαι το κοινό της Παφου να είναι φιλόξενο, ανοιχτό σε καινούργιες προτάσεις και θερμό στο χειροκρότημα του στο τέλος των παραστάσεων. Φυσικά να μην ξεχνάμε και τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς που έχω στην Πάφο και τους περιμένω όλους στην παράσταση.

3. Ποια στιγμή του έργου ξεχωρίζετε;

Α. Αραούζος: Είναι μια ατάκα του Μόρις Ουίλκινς, τον οποίο υποδύεται ο Ανδρέας Τσέλεπος. «Σαν πετυχημένη ομάδα…» Ταυτίζομαι ιδιαίτερα, γιατί σκέφτομαι τη δική μας ομάδα, της Alpha Square, που δημιούργησε την Φωτογραφία 51. Όπως έγραψα στο Σημείωμα Σκηνοθέτη στο πρόγραμμα της παράστασης, τους είμαι ευγνώμων για αυτό το αποτέλεσμα.

Α. Τσέλεπος: Χωρίς να θέλω να δώσω πολλά για το τι συμβαίνει στην παράσταση, το τέλος του έργου για μένα, είναι και το πιο ανθρώπινο κομμάτι της παράστασης. Είναι η στιγμή όπου όλοι οι ήρωες, αλλά ειδικά ο ήρωας που υποδυόμαι (Μ. Ουίλκινς), προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση και να διορθώσει μια κατάσταση η οποία πιστεύω τον κυνηγούσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button