Κύπρος

Eεκπαιδευτικό σεμινάριο ERASMUS+

Η  Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας συμμετέχει  σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Together we are stronger»  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την Νεολαία, την Eκπαιδευση και τον Αθλητισμό ERASMUS+. Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στα Περβόλια μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου θα  συμμετέχουν συνολικά 30 λειτουργοί νεολαίας από 8 χώρες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες άτυπης μάθησης, σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και εργαστήρια σχετικά με την συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση μιας καλύτερης Ευρώπης. Επίσης θα δοθεί ο λόγος στη νέα γενιά ώστε  οι νέοι να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης. 

 Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, το προσφυγικό, οι αξίες και τα δικαιώματα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί έμφαση σε όσα μας ενώνουν ως Ευρωπαίοι όπως οι βασικές αξίες της Ειρήνης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αμοιβαίας κατανόηση. Μόνο εάν οι Ευρωπαίοι μείνουν ενωμένοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πιο πάνω προκλήσεις και να  προχωρήσουν με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή μετά την πανδημία. 

 Επίσης θα γίνει αναφορά  στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Οι νέοι επίσης θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ “Up to Youth” που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας  Κύπρου στις 24/9/2022 στο πάρκο της Ακρόπολης στην Λευκωσία. 

 Παράλληλα θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές ώστε οι συμμετέχοντες να επισκεφτούν μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία και να βιώσουν την Κυπριακή φιλοξενία από πρώτο χέρι. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button