Επικαιρότητα

Δεν κατέθεσε ο επιχειρηματίας

Ενώπιων του μονίμου κακουργιοδικείου Πάφου συνεχίσθηκε η δίκη του τελούντα σε αργία δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

​Το κακουργιοδικείο απασχόλησαν σήμερα διαδικαστικής φύσης ζητήματα αφού ο μάρτυρας κατηγορίας που θα κατέθετε σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

​Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες κατηγορίας που έχει καλέσει η κατηγορούσα αρχή έχουν ήδη καταθέσει και έχουν αντεξετασθεί από την υπεράσπιση Φαίδωνος.

​Απομένουν σύμφωνα με πληροφορίες λιγότεροι από πέντε μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσα σε αυτούς και ο επιχειρηματίας που είχε προβεί σε δημόσια καταγγελία για την υπόθεση και ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει σήμερα.

​Η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε ιατρικό πιστοποιητικό νοσηλείας σε κλινική λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και αναμένεται να καταθέσει σε επόμενη δικάσιμο.

​Ιδιαίτερη βαρύτητα για την εξέλιξη, αλλά και την τελική έκβαση της υπόθεσης, αναμένεται να έχει η κατάθεση της ίδιας της παραπονούμενης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί το επόμενο διάστημα μέσω τηλεδιάσκεψης.

​Ο τελών σε αργία δήμαρχος Πάφου αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες που αφορούν βιασμό, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας με άλλη πράξη, επίθεση που προκάλεσε πραγματική σωματική βλάβη και χορήγηση φαρμάκου ή άλλης ουσίας ικανής να ναρκώσει ή να εξουδετερώσει τη δύναμη αντίστασης προσώπου.

​Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει μη παραδοχή και στις πέντε κατηγορίες.

​Όταν ολοκληρωθεί η κλήτευση των μαρτύρων κατηγορίας το δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο η κατηγορούσα αρχή πέτυχε να απόδειξη εκ πρώτης όψεως την υπόθεση προκειμένου η υπεράσπιση να καλέσει τους δικούς της μάρτυρες.

​Το δικαστήριο όρισε τις επόμενες δικάσιμους που θα διεξαχθούν στις 6, 15 και 16 Οκτωβρίου.

Back to top button