Οικονομία

cdbbank: Σε τροχιά υλοποίησης της νέας στρατηγικής

Η πρόοδος που σημειώθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί της cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως), ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, παρουσιάστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για το 2018 καθώς και η μέχρι στιγμής απόδοση της Τράπεζας για το 2019.

Έχοντας προβεί σε μία σειρά στρατηγικών κινήσεων, η cdbbank κατέγραψε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, κερδοφορία συνολικού ύψους €2,8 εκατ., σε σχέση με ζημιές ύψους €2,2 εκατ. ευρώ, το 2018. Παράλληλα, ένδειξη της θετικής της πορείας αποτελεί και η αύξηση στις καταθέσεις των πελατών.

Ειδικότερα, το 2018 οι καταθέσεις των πελατών της cdbbank αυξήθηκαν κατά €35 εκατ., καταγράφοντας επιπλέον αύξηση €25 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 42,1%.

Ορόσημο για τη cdbbank υπήρξε επίσης η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, ύψους €4,3 εκατ., τον περασμένο Μάρτιο, που ενίσχυσε σημαντικά τον δείκτη της κεφαλαιακής της επάρκειας. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της εθελούσιας εκκαθάρισης της θυγατρικής της στη Ρωσία, που επέτρεψε τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, είχαν ιδιαίτερα θετική επίδραση στο επιχειρηματικό προφίλ της Τράπεζας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close