Οικονομία

Black Friday μέσω διαδικτύου

Ώθηση στις διαδικτυακές αγορές αλλά και επιμήκυνση των εκπτώσεων για ολόκληρη τη βδομάδα επιδιώκουν οι εταιρείες λιανεμπορίου για τόνωση της κατανάλωσης ενόψει της «Μαύρης Παρασκευής».

Ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριος Αντωνίου δήλωσε στη StockWatch ότι «στη φετινή Black Friday, η οποία δεν θα θυμίζει τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια, ως σύνδεσμός επενδύουμε στις προσφορές μέσω του e-shop ώστε να ψωνίσει κάποιος από την ασφάλεια του σπιτιού του.  Γι’ αυτό οι εταιρείες που δημιούργησαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα τις ενδυναμώσουν ώστε καταστούν πιο φιλικές προς τους καταναλωτές».

Πρόσθεσε ότι «δώσαμε έμφαση στην προώθηση του e- shopping, ειδικότερα στις ηλεκτρονικές συσκευές και τα ηλεκτρονικά προϊόντα τεχνολογίας διότι όταν κάποιος γνωρίζει τις προδιαγραφές πολύ εύκολα μπορεί να προχωρήσει σε παραγγελία μέσω του διαδικτύου. Η τάση αυτή παρατηρείται περισσότερο από ηλικίες που έζησαν ή σπούδασαν στο εξωτερικό διότι είναι εξοικειωμένοι με μεγάλες ιστοσελίδες οι οποίες είναι ευρέως γνωστές».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, αν και το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κύπρο σε σχέση με τις άλλες χώρες που χρόνο με το χρόνο κάνει άλματα διευρύνοντας το συνολικό τζίρο του λιανικού εμπορίου μέσω ηλεκτρονικών αγορών είναι πολύ περιορισμένο.  Εντούτοις στην κατηγορία τροφίμων ο τζίρος ανέβηκε μέχρι 7% – 8% του συνολικού τζίρου από 3% έως 4% που κυμαινότανε μέχρι σήμερα.  Μετά όμως από την χαλάρωση των μέτρων επανήλθε σε χαμηλότερα επίπεδα.  Παρόλα αυτά το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει και στην Κύπρο», επεσήμανε.

«Η εξήγηση είναι ότι δεδομένων των μικρών αποστάσεων στην Κύπρο, λόγω των συνθηκών της υγειονομικής πανδημίας, ο κόσμος συνδυάζει την έξοδο ή τη ψυχαγωγία του, σε μια υπεραγορά ή ένα mall.  Τώρα με τα μέτρα επανέρχεται στις ηλεκτρονικές αγορές».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα malls είπε ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα ώστε να σπρώξουν τον κόσμο να βγει έξω από το σπίτι του, στο πλαίσιο πάντα των υγειονομικών μέτρων.

Το My Mall Limassol και το Kings Avenue Mall Πάφου όμως λόγω lockdown θα μείνουν εντελώς έξω από τον θεσμό της Black Friday, που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια και στην Κύπρο προσφέροντας δελεαστικές τιμές.

Πηγή:  StockWatch 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button