Οικονομία

Black Friday – Κάνε Σωστές Αγορές !!!

Πλησιάζουμε προς την εκπνοή του Νοεμβρίου και όπως κάθε χρόνο ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να ανυπομονεί για την καθιερωμένη πλέον εμπορική «συνάντηση. » που αποκαλούμε Black Friday .

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, πρόκειται για έναν εξαιρετικά δημοφιλή εμπορικό θεσμό που χρόνο με τον χρόνο «αγκαλιάζεται» όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές.

Αδήριτη ανάγκη όμως , ιδιαίτερα αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε όπου οι συνεχείς αυξήσεις και η ενεργειακή κρίση έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αγορές μας.

Κάντε λοιπόν μια έρευνα αγοράς κάποιες ημέρες νωρίτερα γράφοντας τις τιμές του προϊόντος που χρειάζεστε ώστε να ξέρετε κατά πόσο η έκπτωση που θα γίνει θα είναι η πραγματική .

Κάποιοι καταστηματάρχες ,συνηθίζουν να ανεβάζουν τις τιμές λίγες ημέρες νωρίτερα και την ημέρα του Black Fridays ανακοινώνουν υποτιθέμενες εκπτώσεις με τις τιμές ωστόσο να είναι οι ίδιες με τις αρχικές προ της αύξησης.

Τι πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε ένα προϊόν

1.Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που πρόκειται να αγοράσετε είναι κατάλληλο για την χρήση που το θέλετε. Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγχετε το προϊόν καθώς και την συσκευασία και να βεβαιωθείτε ότι φέρουν την απαραίτητη σήμανση. Όταν έχετε αμφιβολία για οποιοδήποτε προϊόν, μην το αγοράζετε.

2.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τις πληροφορίες που αναγράφονται στις ετικέτες.

3.Διεξήγαγε έρευνα αγοράς του προϊόντος που προτίθεσαι να αγοράσεις και ζήτησε από τον πωλητή λεπτομερείς επεξηγήσεις για τις ιδιότητές του, όπως και επίδειξη του συγκεκριμένου προϊόντος αν αυτό είναι εφικτό.

4.Να ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος σε απλή και κατανοητή γλώσσα .Οι παραγωγοί καταναλωτικών προϊόντων οφείλουν να παρέχουν κατάλληλες πληροφορίες στα Ελληνικά για κινδύνους που πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη χρήση/φύλαξη του.

5.Να ζητάτε γραπτώς τους όρους της εγγύησης, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η εγγύηση που σου παρέχει ο πωλητής υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των δύο χρόνων.

6.Όλα τα προϊόντα έχουν δύο χρόνια εγγύηση από την ημέρα παράδοσής τους

7.Ζητάτε πάντα απόδειξη του προϊόντος με σκοπό να την χρησιμοποιήσετε όταν και εφόσον παρουσιαστεί πρόβλημα.

8.Κάντε σωστή επιλογή προϊόντων . Θα πρέπει να ελέγχετε εάν το προϊόν δεν έχει κάποιο ελάττωμα που πιθανόν να σας προκαλέσει κάποιο ατύχημα ή να βλάψει την υγεία σας ή να προκαλέσει οικονομική ζημιά σε εσάς και τρίτα πρόσωπα.

9.Με σωστή χρήση του προϊόντος θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το προϊόν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναγράφονται στην ετικέτα του

10.Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά πρέπει να είναι ασφαλή. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής αντιληφθεί οποιαδήποτε παρανομία πρέπει να το καταγγείλει άμεσα είτε στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών είτε στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού και προστασίας καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου Ενέργειας Βιομηχανίας και Τουρισμού.

11.Τα προϊόντα που φέρουν τη σήμανση CE, συνάδουν με τις γενικές απαιτήσεις και πρόνοιες ασφάλειας και ελέγχου της Ε.Ε. Η γενική υποχρέωση περί της ασφάλειας των προϊόντων και η απαίτηση υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών ισχύουν μόνο για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην επικράτεια της Ε.Ε.

Μην αφήνετε κανένα να αισχροκερδεί εις βάρος σας.!!!

Κάντε λοιπόν τις αγορές σας με σύνεση ,κάντε την λίστα σας και αγοράστε ότι ΕΣΕΙΣ χρειάζεστε και ΟΧΙ ότι σας παρουσιάζουν!!!

Χριστοφή Χρίστα

Μέλος Δ.Σ του Κ.Σ.Κ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button