Πάφος

Προβλήματα στο νοσοκομείο Πάφου

Παρόλες τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς ,έχει δώσει η κυβέρνηση για την ουσιαστική αναβάθμιση και στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου , εντούτοις διαπιστώνουμε ότι ακόμη και σήμερα παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα.

Μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο  αποτελεί η μη ανανέωση της επίταξης των Ιδιωτών Ιατρών οι οποίοι θα βρίσκονται στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας μέχρι την 31η Μαΐου 2020. Αν ισχύει ότι το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας θα συνεχίσει να λειτουργεί με υφιστάμενους Ιατρούς του ΓΝΠ ή μέσω αγοράς υπηρεσιών, τότε αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι κάποια άλλα Τμήματα θα στερηθούν Ιατρούς από αυτή την μετακίνηση τους.

Αυτό βέβαια, ενδεχομένως θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΠ, αφού είναι ήδη υποστελεχωμένο και παρατηρείται έλλειψη επαρκούς αριθμού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Πέραν τούτου παρατηρείται ταυτόχρονα και κωλυσιεργία από πλευράς του Υπουργείου Υγείας για την ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου τόσο κτηριακά όσο και σε θέματα εξοπλισμού για να μπορεί το ΓΝΠ να παρέχει σε όλους τους ασθενείς μια ποιοτική φροντίδα υγείας , υψηλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

Σημειώνεται επίσης, ότι υπάρχουν μερικοί χώροι και Τμήματα του ΓΝΠ (π.χ. Μονάδα Αιμοκάθαρσης, Τμήμα Θαλασσαιμίας, κλπ.) που χρειάζονται η άμεση επέκταση τους και η οποία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό .

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύουμε το διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει στο ΓΝΠ και θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο το δημόσιο σύστημα υγείας να μη μπορεί να εξυπηρετίσει και να καλύψει τις ανάγκες για την περίθαλψη των ασθενών. Σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται ακόμη υπό τον φόβο του κορωνοϊού, καλούμε το Υπουργείο Υγείας όπως στηρίξει και οχυρώσει όλα τα νοσοκομεία και ειδικά το Γενικό νοσοκομείο Πάφου . Υπό αυτό το πρίσμα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δείχνουν πως τα όποια βήματα γίνονται είναι ακόμα ανεπαρκή και την καλούμε επιτέλους να κάνει πράξεις τις διακηρύξεις της για να θωρακίσει και να αναβαθμίσει πραγματικά τα δημόσια νοσηλευτήρια μέσα στο νέο περιβάλλον του ΓεΣΥ .

Ηλίας Μυριάνθους

Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button