Κύπρος

200 χιλιάδες βήματα για την Αροδαφνούσα

200 χιλιάδες βήματα… Τόσα χρειάζονται για να περπατήσεις από την Πάφο στη Λευκωσία.

200 χιλιάδες βήματα είναι διατεθειμένος να κάνει ο Κυριάκος Πελεκάνος για να εκπληρώσει τον σκοπό του: την ενίσχυση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» που λειτουργεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Τα προσωπικά βιώματα του Κυριάκου έγιναν ο κινητήριος μοχλός του και στις 9 Νοεμβρίου 2019 καλεί όλη την Κύπρο να σταθεί δίπλα του και να διανύσει μια συμβολική διαδρομή για στήριξη του έργου της «Αροδαφνούσας», στην οποία στο παρόν στάδιο τελούνται έργα επέκτασης.

Η «νέα Αροδαφνούσα» ανοίγει πολύ σύντομα και θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ακόμα περισσότερους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου και να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας κατά την περίοδο της αποθεραπείας και της αποκατάστασης τους.

Στη «νέα Αροδαφνούσα» θα λειτουργούν 26 μονόκλινα δωμάτια ασθενών (έντεκα περισσότερα απ’ ότι προηγουμένως). Επίσης, στο χώρο θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο φυσιοθεραπευτήριο και άλλοι τρεις χώροι θεραπειών φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας. Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθούν ειδικές αίθουσες για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους και μια μεγάλη και φωτεινή αίθουσα στην οποία θα προσφέρονται τα προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης των ασθενών. Ειδική έμφαση δόθηκε στους κήπους του Κέντρου γιατί βασικό στοιχείο της Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται οι ασθενείς. Η «νέα Αροδαφνούσα» θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί πλήρως τόσο εσωτερικούς ασθενείς, όσο και εξωτερικούς ασθενείς καθώς και τις οικογένειές τους, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καρκίνος δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά επηρεάζει όλον τον περίγυρο του ασθενή.

Η «νέα Αροδαφνούσα» σηματοδοτεί τη νέα αρχή του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ο οποίος, μαζί και με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας, δίνει μια νέα υπόσχεση προς όλους όσους άγγιξε ο καρκίνος και προς την κυπριακή κοινωνία γενικότερα, ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται για να διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών.

Στις 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00πμ ξεκινά πεζοπορία από το Δημαρχείο Πάφου μέχρι την έξοδο της πόλης. Ακολούθως, οι πεζοπόροι επιβιβάζονται στο λεωφορείο μεταφοράς ασθενών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου που καθημερινά μεταφέρει δωρεάν ασθενείς από την Πάφο στα ογκολογικά κέντρα της Λευκωσίας και Λεμεσού για θεραπείες. Στις 4:00μμ το λεωφορείο φτάνει στη Λευκωσία όπου από την είσοδο της πόλης θα πραγματοποιηθεί νέα πορεία στη Λεωφόρο Αθαλάσσας μέχρι την συμβολή Λεωφ. Αθαλάσσας – Λεωφ. Ακροπόλεως και τελικό προορισμό τη «νέα Αροδαφνούσα». Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί, επίσης, φιλανθρωπική συναυλία με τη Μιρέλα Πάχου στο Red. στη Λευκωσία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close