Πάφος

15 χιλιάδες πρόστιμο σε επιβάτη του αεροδρομίου Πάφου

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων το αεροδρόμιο Πάφου χτες Δευτέρα με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ του επιβάτη που τα μετέφερε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το Τμήμα Τελωνείων, σε έλεγχο που διενήργησε στις αποσκευές επιβάτη που θα αναχωρούσε την Δευτέρα 25/9/2023 από το Αεροδρόμιο Πάφου για το Ηνωμένο Βασίλειο, εντόπισε και κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο των δύο αποσκευών εντοπίστηκαν συνολικά 50 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 24 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα.

O επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού €15,000 αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button