Επικαιρότητα

Απτά αποτελέσματα από ΑΚΤΗ

Σχεδόν εξήντα τόνοι, 57 για την ακρίβεια, τηγανέλαιου που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στους υπονόμους και στην μονάδα του ΣΑΠΑ, συγκέντρωσαν πέρσι σχολεία της πόλης και επαρχίας Πάφου που μετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα.

 

Η Τηγανοκίνηση είναι ένα εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών που εφαρμόζεται με επιτυχία σε περισσότερα από 400 σχολεία στην Κύπρο. Μέσω της Τηγανοκίνησης μετατρέπεται το τηγανέλαιο από απόβλητο σε βιοντίζελ και δίνονται πόροι για δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στήριξη περιβαλλοντικών υποδομών για τα σχολεία και τους μαθητές σε όλη την Κύπρο.

 

Το Β δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου συγκέντρωσε πέρσι τις μεγαλύτερες ποσότητες βάζοντας στο ταμείο του, για τις δράσεις αυτές, χρηματικό ποσό σχεδόν 900 ευρώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΜΚΟ ΑΚΤΗ Αννα Τσέλεπου. Η Τηγανοκίνηση ξεκίνησε με πιλοτική εφαρμογή το 2011 σε 10 σχολεία, όλων των βαθμίδων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται σε συνεργασία του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΤΗ, Κέντρο Μελετών και Έρευνας.

 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την κ.Τσέλεπου, η «Σιέβρον» είναι από τους κυριότερους χορηγούς του σημαντικού αυτού προγράμματος στο οποίο έχουν συμβληθεί και επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης.

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button