Πολιτική

1η Οκτωβρίου: Χρόνια Πολλά Κυπριακή Δημοκρατία

Σήμερα, τιμούμε όλους τους αγωνιστές, όλους όσους υπερασπίστηκαν, πολέμησαν, θυσιάστηκαν για την ανακήρυξη της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην Κύπρο, αλλά και την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως χώρα διεθνώς αναγνωρισμένη, μέλος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

60 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, σήμερα δυστυχώς μετά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1974, η Πατρίδα μας παραμένει ακόμα σκλαβωμένη, ενώ βρίσκεται διαρκώς κάτω από ομηρία, απειλές και κινδύνους. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες, τις διάφορες συμφεροντολογικές αδικίες σε βάρος της και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται από κάθε κατεύθυνση, η Κύπρος αντέχει και παραμένει ΟΡΘΙΑ να μας θυμίζει ότι έχουμε ένα και μόνο ιερό καθήκον:

Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον τερματισμό της κατοχής, για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας. Να αγωνιστούμε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που να διασφαλίζει την ενότητα και την ευημερία του λαού. Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού με κάθε μέσο, με κάθε κόστος και θυσία την Κυπριακή Δημοκρατία. Να υπερασπιστούμε την κρατική μας οντότητα, η οποία κινδύνευσε το 1963-64 με την Τουρκοανταρσία, προδόθηκε, χτυπήθηκε και τελεί υπό κατοχή από το 1974, αλλά και το 2004 με το άδικο και ετεροβαρές σχέδιο Ανάν, το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλουν στον Κυπριακό λαό και το οποίο οδηγούσε στη διάλυση και την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε, την ίδια μας την Πατρίδα, που δυστυχώς σήμερα κινδυνεύει με πλήρη εξαφάνιση, εφόσον προωθείται και επιχειρείται να επιβληθεί λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Χρόνια Πολλά Κύπρος, Χρόνια Πολλά Κυπριακή Δημοκρατία!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ΠΟΤΕ και σε καμία περίπτωση κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος μας, η απελευθέρωση της Πατρίδας, η ευημερία και η πρόοδος του λαού μας.

Καλό Αγώνα, Καλή Λευτεριά!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button