Πάφος

Ώρα μηδέν για τη Γεροσκήπου!

Είναι πολύ κρίσιμη η περίοδος από τώρα μέχρι και τις ευρωεκλογές αφού τυχόν ολιγωρία του δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη συνταγή για το μέλλον του δήμου.

Βρισκόμαστε λίγες βδομάδες πριν τον Ιούνη και την προδιαγραφόμενη τελική επέλαση όσων επιθυμούν την κατάργηση του δήμου Γεροσκήπου. Είναι κατά γενική ομολογία κάτι περισσότερο από αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη.

Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι οι 6 δήμοι που εναντιώνονται στη θέληση του υπουργείου εσωτερικών θα λειτουργήσουν ομαδικά σαν ένα πακέτο εναντίον της προσπάθειας για διάλυσή τους. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, αυτή είναι η σωστή διάγνωση και αυτός θα έπρεπε να ήταν ο γνώμονας όλων των ενεργειών μας σαν δήμος.

Είμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου αφού στις 26 Μαΐου διεξάγονται οι ευρωεκλογές. Χρειάζονται ενέργειες εντός Μαΐου, συναντήσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις για το θέμα της επιβίωσης του δήμου μας. Εάν τους «κάνουμε τη χάρη» να τους ενοχλήσουμε μετά και όχι πριν τις εκλογές τότε θα μας πουν μετεκλογικά ότι «το πουλλίν επέτασεν».

Ευχαριστούμε σαν επίσημη αρχή την «ομάδα πρωτοβουλίας» των δημοτών για την βοήθεια τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραχωρούμε στη συγκεκριμένη ομάδα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα διάσωσης πρέπει απλά να κινείται παράλληλα και υποβοηθητικά προς τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του ίδιου του δήμου.

Με άλλα λόγια ο έχων την πρωτοβουλία ή ο μπροστάρης ή η αιχμή του δόρατος για τον αγώνα επιβίωσης πρέπει να είναι ο δήμος. Να μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω ομάδα, πέραν από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δεν διαθέτει οιονδήποτε νομικό υπόβαθρο για να προχωρήσει σε ενέργειες και συναντήσεις για να επηρεάσει τα κέντρα αποφάσεων.

Ως εκ των πιο πάνω πολύ φοβούμαι ότι δεν θα φεισθούν κόπων όσοι στο όνομα της δήθεν μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης επιζητούν την εξαφάνιση του δήμου Γεροσκήπου.

Η ολιγωρία από πλευράς της επίσημης αρχής του δήμου μας, η ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων από την ομάδα πρωτοβουλίας αντί το δήμο, οι λάθος χειρισμοί και η μη σωστή εκτίμηση όλων των διαφαινόμενων επιβουλών μπορούν να «σκοτώσουν» τη Γεροσκήπου. Μαζί και την προοπτική των Γεροσσηπιανών εάν σε μόνο 25 χρόνια ζωής οδηγήσουν το δήμο σε «αυτοκτονία»!

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροσκήπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button