Επικαιρότητα

Χέλια στο Αρκοκαλαμι

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκανε ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού ομίλου Χλωρακας Ανδρέας Κυριακού. Εντόπισε χέλια στο αργακι του «αρκοκαλαμιου» .

Όπως τονίζει ο ίδιος πολύ ενδιαφέρον θέαμα προσφέρουν τα επιζώντα ακόμη χέλια στον γνωστό ποταμό “Αρκοκαλάμι” που περνά δίπλα απο την Κισσόνεργα, Λέμπα και εκβάλλει στην παραλία του “Κοτσιά”.

Πιθανότατα , σημειώνει ο Ανδρέας Κυριακού , να είναι τα Αnguilla anguilla της Ευρώπης στον Ατλαντικό που μεταναστεύουν μέχρι και την Αμερική και την Μεσόγειο.

Ο ίδιος τηλεφώνησε  στο Τμήμα Αλιείας για πληροφόρηση και  θα ακολουθήσει επιστολή καθώς και φωτογραφικό υλικό. «Θα αναμένουμε τα νέα της έρευνας τους. Τα χέλια αυτά μπορούν να ζουν σε αλμυρό και γλυκό νερό».  Ο κ.Κυριακου κάλεσε  το κοινό να προστατεύει τον βιότοπο του ποταμού και ιδιαίτερα εκεί που εκβάλλει στην παραλία του “Κοτσιά” .

Κάποιοι ανεύθυνοι δυστυχώς, σημείωσε, πετούν ακαθαρσίες στον ποταμό, που τελικά καταλήγουν στη θάλασσα όπου κολυμπούν άνθρωποι αλλά να θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή των χελιών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button