Επικαιρότητα

Φοβούνται για τα αγρινά

Αστυνομία και υπηρεσία θήρας εκτιμούν ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθροθηρων που δρούσε στις παραδασοβιες περιοχές του δάσους της Πάφου και πιο συγκεκριμένα στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχους αναμεσά στα χωριά Λυσος , Αργακα και Αγία Μαρίνα Χρυσοχους. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα ηλικίας 46,43 και 35 χρόνων ενώ αναζητείται άλλος ένας, όλοι κάτοικοι χωρίων της περιοχής. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ισάριθμες τετράτροχες μοτοσυκλέτες και τα οποία εξέρχονταν από το δάσος της Πάφου, στην περιοχή του χωριού Λυσος, αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο από κλιμάκιο της υπηρεσίας θήρας. Οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν ενώ ο τέταρτος αφού κτύπησε με την μηχανή του στο όχημα της υπηρεσίας θήρας και αφού κτύπησε τους θηροφυλακες κατάφερε να διαφύγει. Τα μέλη της υπηρεσίας θήρας του αφαίρεσαν ωστόσο το κράνος και τον αναγνώρισαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί την επόμενη μέρα. Πρόκειται για 43χρονο κάτοικο χωριού της περιοχής.

Χθες βράδυ εξασφαλίσθηκε μαρτυρία και εναντίον δυο άλλων προσώπων ενός 46χρονου και ενός 35χρονου που έχουν συλληφθεί και οι οποίοι θα κατηγορηθούν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα.

Οι αρχές κατέχουν πληροφορίες ότι διεξάγεται εκτεταμένη λαθροθηρία στις παραδασοβιες περιοχές του δάσους της Πάφου όχι μόνο λαγών αλλά ενδεχομένως και αγορίνων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για οργανωμένη ομάδα που κινείται με τετράτροχες μηχανές κτυπώντας λαγούς τα βράδια, ενδεχομένως και αγρινα . Το τελευταίο διάστημα στην βάση αυτών των πληροφοριών είχαν οργανωθεί μάλιστα και μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις με την συμμέτοχη και μελών της ΜΜΑΔ χωρίς αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες του pafoslive αναφέρουν ότι το ειδικό κλιμάκιο της ΜΜΑΔ θα εγκατασταθεί στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button