Επικαιρότητα

Φαίδωνας Φαίδωνος: Οι οργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος δεν είναι υπεράνω κριτικής

Σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημειώνει ότι οι οργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος δεν είναι υπεράνω κριτικής και οφείλουν να αφουγκραστούν το κοινό της Πάφου.  

Ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος ξεκίνησε από την πόλη της Πάφου με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Νίκο Σιαφκάλη, υπενθυμίζει, «με καθαρούς στόχους και ευοίωνες προοπτικές. Στην πορεία όμως, οι οργανωτές μετέφεραν το κέντρο του Φεστιβάλ στο Κούριο, αφήνοντας για την Πάφο ξενόγλωσσες κυρίως παραγωγές, όχι υψηλής ποιότητας και για αρκετά χρόνια χωρίς υποτίτλους.» 

Η αντίδραση των οργανωτών στην κριτική που άσκησε, συνεχίζει ο δήμαρχος Πάφου , ξενίζει. «Η Τέχνη υπόκειται και αυτή σε κριτική. Η αναφορά μου σε υποκουλτούρα δεν είχε σκοπό να πλήξει το θεσμό του Φεστιβάλ αλλά να στείλει μηνύματα σε αυτούς που έπρεπε να τα συλλαμβάνουν μόνοι τους.

Οι οργανωτές του Φεστιβάλ δεν μπορούν να συνεχίζουν να υποτιμούν το θεατρόφιλο κοινό της Πάφου και το αισθητήριό του, επιμένοντας να του προσφέρουν παραστάσεις δεύτερης επιλογής. Εάν είναι έτοιμοι να το αντιληφθούν στην πράξη, θα έχουν τη στήριξη του Δήμου Πάφου και του κοινού της Επαρχίας μας.» 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button