Πάφος

Το μεσημέρι τα εγκαίνια του Πολυδυνάμου

Στις 12.15 το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, αντί στις 7.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου. Η αλλαγή στην ώρα προέκυψε λόγω σοβαρών υποχρεώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η τελετή των εγκαινίων του Πολυδύναμου Κέντρου, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’, στην ενορία Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει αγιασμό από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσίαση του έργου, καλλιτεχνικό μέρος με τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πάφου και τραγούδια από τη Χορωδία των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κ. Πάφου, χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Π. κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αποκάλυψη της πλάκας εγκαινίων και ανοικτή δεξίωση. 

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, συνολικής δαπάνης €3,8 εκατ. είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Πρόκειται για ένα πρότυπο έργο για ολόκληρη την Κύπρο που έχει στόχο να στεγάσει και να συνενώσει μονάδες κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νεαρών οικογενειών και της εργαζόμενης γυναίκας. 

Το έργο έχει μια ιδιαίτερη αξία για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τις νεαρές εργαζόμενες οικογένειες, καθώς έρχεται να καλύψει δύο βασικά ελλείματα της πόλης: α) την απογευματινή απασχόληση των παιδιών, ιδίως για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα και β) το πρόβλημα της επίβλεψης βρεφών και νηπίων για τις εργαζόμενες μητέρες. Το κόστος φιλοξενίας των παιδιών είναι χαμηλό ώστε να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των νεαρών οικογενειών, ενώ το Κέντρο είναι υπερσύγχρονο και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. 

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με τρείς παιδότοπους (2 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό). Στον 1ο όροφο λειτουργεί Παιδοκομικός Σταθμός για φιλοξενία παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων και στον 2ο όροφο Βρεφοκομικός Σταθμός για φιλοξενία παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων. Ο 3ο όροφος είναι χώρος του Κέντρου Ενηλίκων Πάφου. Στον όροφο αυτό υπάρχει επίσης κουζίνα που εξυπηρετεί όλο το Κέντρο, δωμάτιο ξεκούρασης και ένα γραφείο λειτουργού. Στο υπόγειο υπάρχει χώρος στάθμευσης 28 θέσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button