Επικαιρότητα

Τα τρία σενάρια για το Νικολαιδειο

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τοπικούς φορείς ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές, τη Σχολική Εφορεία και τους οργανωμένους γονείς Πάφου, στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας συζητώντας τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στα εκπαιδευτήρια της επαρχίας. 

Ο Κώστας Χαμπιαουρης ανέφερε ότι τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν κυρίως κτιριολογικά. Η σοβαρότερη εκκρεμότητα που υπάρχει στην Πάφο είναι η ανέγερση νέου γυμνασίου μετα την μετακίνηση του Νικολαΐδου Γυμνασίου αρχικά από το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν και αργότερα από τον πρώην Τούρκικο Γυμνάσιο που έχει κατεδαφισθεί. Για το θέμα αυτό φαίνεται να προκρίνονται τρεις επιλογές.

Να παραμείνει το Νικολαιδειο στο Λύκειο Κυκκου στο οποίο συστεγάζεται σήμερα και να καταργηθεί το Λύκειο, να καταργηθεί το 7ο δημοτικό και να μετακινηθεί εκεί το γυμνάσιο με τους μαθητές αυτού του δημοτικού να κατανέμονται στα άλλα δυο δημοτικά σχολεία του κέντρου  ή να επιστρέψει στα νεοκλασικά κτήρια που στεγαζόταν αφού γίνουν βέβαια ορισμένες διαρρυθμίσεις και προσθήκες.

Ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε τους φορείς της πόλης να επιλέξουν μια από τις τρεις επιλογές για τις οποίες πάντως καταγράφονται αρκετές αντιδράσεις.

Ο Κώστας Χαμπιαουρης χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις απόψεις που έχουν καταγραφεί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η μπάλα είναι στα πόδια των φορέων της Πάφου και μόλις παρουσιάσουν ομόφωνη πρόταση θα υλοποιηθεί.

Για την Τεχνική εκπαίδευση ανέφερε ότι από την σχολική χρόνια 2019-2020 θα λειτουργήσει εσπερινή τεχνική σχολή στην Πάφο για πρώτη φορά ενώ προανήγγειλε και την λειτουργία νέας Τεχνικής σχολής στο Λύκειο Εμπας. Θα λειτουργούν συγκεκριμένοι κλάδοι όπως ανέφερε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν και άλλοι κλάδοι στο μέλλον.

Είπε ακόμη ότι δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ανέγερσης και νέας τεχνικής σχολής στην επαρχία. Θα αξιολογηθούν οι ανάγκες και το θέμα θα προχωρήσει ανάλογα είπε τονίζοντας ότι ο στόχος του υπουργείου είναι να συνδέσει το σχολείο με την αγορά εργασίας και την οικονομία του τόπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button