Επικαιρότητα

Τα έργα που αλλάζουν την Γεροσκήπου

Δυο σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της Γεροσκήπου ξεκινούν την αμέσως επόμενη περίοδο. Πρόκειται για την δημιουργία δυο οδικών δικτυών και την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του δήμου που θα δώσουν λύσεις στην τροχαία διαχείριση της περιοχής και θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της επαρχίας Πάφου.

Εντός των ημερών αναμένεται η κατακύρωση των προσφορών για την δημιουργία δυο νέων οδικών κόμβων στην Γεροσκηπου. Οι προσφορές έχουν ήδη υποβληθεί και αξιολογηθεί. Ο πρώτος κόμβος θα δημιουργηθεί επι του κεντρικού οδικού άξονα, στην Λεωφόρο Μακαρίου, από το ύψος της πολιτιστικής κίνησης του δήμου μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κολωνης. Από το σημείο αυτό θα δημιουργηθεί ένας νέος οδικός άξονας παράκαμψης του κέντρου της Γεροσκηπου που θα φτάνει μέχρι την βιοτεχνική περιοχή των δήμων Πάφου και Γεροσκηπου. Στο μέσο της διαδρομής, στο ύψος του πρώην ΚΕΝ, θα δημιουργηθεί ένας νέος κυκλικός κόμβος για διοχέτευση της κυκλοφορίας τόσο προς τους δήμους Πάφου και Γεροσκηπου όσο και προς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου- Λεμεσού. Ο δήμαρχος Γεροσκηπου Μιχάλης Παυλίδης εκτίμησε ότι οι δυο κόμβοι θα είναι έτοιμοι σε ένα περίπου χρόνο.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές και για τα έργα στον πυρήνα της Γεροσκηπου που αφορούν στην υπογειοποιηση όλων των υπηρεσιών και τον εξωραϊσμό των κτηρίων. Ο κ. Παυλίδης εκτίμησε ότι με τα έργα που θα συνδέσουν τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Γεροσκηπου  θα συμβάλουν στην τόνωση της εμπορικότητάς του κέντρου του δήμου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button