Κύπρος

Σύγχρονο δουλεμπόριο

Καταχωρήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον 49χρονου, υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης με πέντε θύματα εμπορίας προσώπων. 

Εναντίον του 49χρονου κατηγορούμενου διερευνήθηκαν τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση στην εργασία, παρακράτησης προσωπικών εγγράφων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και διέταξε όπως ο 49χρονος, που τελούσε υπό κράτηση, να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές εβδομαδιαίως σε Αστυνομικό Σταθμό. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και για παραβάσεις των όρων συμβολαίου εργαζομένων, που εργοδοτούνται, από 49χρονο, σε καλλιέργειες στην επαρχία Λευκωσίας. 

Στις 3 Ιουνίου 2021, μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, επισκέφθηκαν τις εν λόγω καλλιέργειες και επιθεώρησαν τα υποστατικά που βρίσκονται σε αυτές. Ο 49χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια της 

επιθεώρησης, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button