Επικαιρότητα

Σχεδιαστικά λάθη στον δρόμο Γεροσκήπου

Σοβαρά σχεδιαστικά λάθη εντοπίσθηκαν στον δρόμο που θα συνδέει τον πυρήνα της Γεροσκηπου με το παραλιακό μέτωπο του δήμου.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η αποπεράτωση του αναμένεται πριν το καλοκαίρι. Ο αντιδήμαρχος Γεροσκηπου Κυριάκος Χατζηβασιλης εντόπισε δυο σοβαρά σχεδιαστικά λάθη- παραλήψεις στον δρόμο . Το πρώτο αφορά την αποκοπή των προσβάσεων σε αγροτικούς δρόμους- δρόμους του αναδασμού οι οποίοι διασταυρώνονται με τον δρόμο αυτό και οι οποίοι χρησιμοποιούνται από ιδιοκτήτες τεμαχίων γης αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους Γεροσκηπου.

Το δεύτερο λάθος αφορά την μη πρόβλεψη για φύτευση πρασίνου στις άκρες του δρόμου, πάνω στα πεζοδρόμια.  Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο, πάλι με πρόταση του αντιδημάρχου, είχαν συζητήσει παλαιότερα και είχαν καταλήξει ότι δεν θα πρέπει να φυτευτούν μόνο δέντρα της Κυπριακής Χλωρίδας αλλά και κάποια άλλα δέντρα και φυτά που θα δώσουν περισσότερο χρώμα με τα λουλούδια τους.

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε αλλά πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δεν είχε προβλεφθεί η φύτευση πρασίνου. Ο δήμος προέβη σε παραστάσεις και με την μεσολάβηση του επαρχιακού μηχανικού του τμήματος δημοσίων έργων, τον οποίο και ευχαρίστησε ο κ.Χατζηβασιλης φαίνεται ότι το πρόβλημα αυτό θα ξεπερασθεί, τουλάχιστον για την μια πλευρά του δρόμου όπου υπάρχει το απαραίτητο πλάτος αφού στην άλλη πλευρά δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι υπηρεσίες του δήμου θα αποτυπώσουν τώρα επι χάρτου και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την αποκοπή των προσβάσεων ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να επιτρέπεται η χρήση του δρόμου και από τους χρήστες των αγροτικών δρόμων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button