Πάφος

Συνωστισμός στα σημεία ελέγχου

Συνωστισμός παρατηρείται από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις κινητές μονάδες, που λειτουργούν στην Επαρχία Πάφου για τη διενέργεια των rapid test, μετά και την επανεκκίνηση λειτουργίας πολλών κλάδων και την επιστροφή των εργαζομένων στον εργασιακό τους χώρο, σύμφωνα με τη στρατηγική σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. 

Πολίτες δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως οι κινητές μονάδες δειγματοληψίες στην Πάφο θα πρέπει να αυξηθούν, αφού καθυστερούν για τη σχετική δειγματοληψία πέραν της μιάμισης ώρας και απευθύνουν έκκληση στο Υπουργείο Υγείας όπως αυξηθεί και το προσωπικό που τις στελεχώνει. Οι ουρές που σχηματίζονται, σημειώνουν, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Κάποιοι πολίτες, εκ των οποίων και επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα, ανέφεραν πως αναγκάστηκαν να φύγουν και να επιστρέψουν τέσσερις φορές στην κινητή μονάδα όπου διενεργούνται rapid test για να μπορέσουν να υποβληθούν στη εξέταση λόγω της αυξημένης προσέλευσης και της παρατεταμένης καθυστέρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έξι σημεία λειτουργούν και σήμερα μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου στην Επαρχία Πάφου για την διενέργεια rapid test και με διευρυμένο ωράριο. Στην Πάφο θα λειτουργήσουν σήμερα και μέχρι και την Κυριακή μονάδες  δειγματοληψίας μεταξύ των ωρών  08:30 και 18:00 στην εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα και στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) επίσης τις ίδιες ώρες. 

Επίσης , μεταξύ των ωρών  08:30 και 1300 στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλη Χρυσοχούς και στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης. Ακόμη κινητή μονάδα θα λειτουργήσει μεταξύ τη 13:30 μέχρι και τις 18:00 στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου και από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας.    

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button