Πάφος

Συνέδριο για τις θετικές επιστήμες στην Πάφο

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Κοραλ–Μπητς το 9ο συνέδριο μαθητών- καθηγητών για τις θετικές επιστήμες.

Στο συνέδριο  που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Προδρόμου Προδρόμου  συμμετέχουν σχολεία μέσης εκπαίδευσης από όλες τις επαρχίες .

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν από αύριο Παρασκευή και συμφωνά με τους διοργανωτές στόχος του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τις Θετικές Επιστήμες, με την πρόκληση προβληματισμού, συζήτησης και δραστηριοποίησης των μαθητών στην επίλυση σύγχρονων, καθημερινών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Επιπρόσθετα, στόχος του συνεδρίου είναι η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του επιστημονικού αλφαβητισμού και του σημαντικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο επιστημονικά καταρτισμένος ενεργός πολίτης στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το Συνέδριο θα  φιλοξενήσει παρουσιάσεις εργασιών , αναρτημένες εργασίες , καθώς και εργασίες με τη μορφή μοντέλου ή κατασκευής.

Οι εργασίες θα παρουσιάζονται ανά θεματική ενότητα (τρεις εργασίες σε κάθε θεματική ενότητα) και στο τέλος θα ακολουθεί συζήτηση για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα.

Το Συνέδριο είχε σαν έναυσμα μια διάλεξη- συζήτηση για την διδακτική των φυσικών επιστημών που διοργανώθηκε πριν από εννιά χρόνια από το Λύκειο Πολεμιδιών.

Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε την επόμενη χρονιά μια ομάδα από μάχιμους εκπαιδευτικούς αποφάσισαν  τη διοργάνωση του πρώτου Παγκύπριου Συνεδρίου Φυσικών Επιστημών, με συνδιοργανωτές τα σχολεία όπου υπηρετούσαν , δηλαδή τα Λύκεια Πολεμιδιών, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Σπυρίδωνα, το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου και το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού.

Με την συμβολή των πρώτων διοργανωτών του συνεδρίου, έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί το πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο στο ξενοδοχείο Columbia Beach Resorts, στην παραλία Πισσουρίου. Το Συνέδριο διήρκησε τρεις μέρες. Σ’ αυτό είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, εργασίες, βιωματικά εργαστήρια και κατασκευές, τόσο καθηγητές όσο και μαθητές.

Το επίπεδο του Συνεδρίου ήταν πολύ ψηλό και η συμμετοχή μαθητών και καθηγητών μαζική. Το ξενοδοχείο Columbia Beach Resorts φιλοξένησε τα τρία πρώτα Συνέδρια, ακολούθως το ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο τα επόμενα δύο, το ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel στην Λάρνακα τα επόμενα δύο.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Συνέδριο φιλοξενείται από το ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort, στον Κόλπο των Κοραλλίων στην Πέγεια.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button