Επικαιρότητα

Στο κακουργιοδικείο για ανθρωποκτονία

Σε απευθείας δίκη ενώπιων του μονίμου κακουργιοδικείου Πάφου παραπέμπεται ο 43χρονος από την συνοικία Μουττάλου που έχει συλληφθεί για το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα την Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου.

 

Ο 43χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας , της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας , της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης και της εγκατάλειψης της σκηνής. Από την εξέταση εικόνων που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εγκληματική αμέλεια από τον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε το θύμα ενώ αυτή ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα.

 

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες  η άτυχη γυναίκα επιχείρησε να διασταυρώσει την οδό Πριάμου, λίγο  μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. Όχημα την κτύπησε πλευρικά και κατέληξε τραυματισμένη στην άσφαλτο ενώ ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε την σκηνή.  Δεύτερο όχημα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, την παρέσυρε και την τραυμάτισε θανάσιμα.

 

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο οδηγός του δευτέρου οχήματος είναι ο 43χρονος που έχει συλληφθεί και έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιων του κακουργιοδικείου Πάφου που θα συνεδριάσει στις  3 Φεβρουαρίου 2022. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

 

Στο αίτημα αντέδρασε η υπεράσπιση και το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου στις 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει κατά πόσο ο 43χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο τον Φεβρουάριο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button