Επικαιρότητα

Στο κέντρο της Πάφου ο Αντρος Κυπριανού

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί μια λύση για το θέμα των ενοικίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στην άμεση ενίσχυση τους με ένα ποσό κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντρος Κυπριανού επισκέφθηκε σήμερα το εμπορικό κέντρο της Πάφου συνοδευόμενος από στελέχη του ΑΚΕΛ στην Πάφο. Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ συζητώντας τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Κυπριανου είπε ότι τα προβλήματα χρονίζουν αλλά η κρίση της πανδημίας έχει επιδεινώσει τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζονται αποφάσεις, οι οποίες πραγματικά να στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπλήρωσε,  και επανέλαβε την θέση του κόμματος του ότι η πολιτεία θα πρέπει να αυξήσει στα 300 εκατομμύρια, από τα 100, το πακέτο ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών και των αυτοεργοδοτουμενων.

Πρόσθετος δανεισμός θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις, που είναι υπερχρεωμένες όπως ανέφερε, στην κατάρρευση. Είπε ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις αυτές είναι το πρόβλημα των ενοικίων χαρακτηρίζοντας ανεπαρκέστατο το νομοσχέδιο για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των ιδιοκτήτων. Ο Αντρος Κυπριανού παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα αλλά θα πρέπει, συμπλήρωσε, να γίνουν και άλλα βήματα.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές σημειώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει το αίτημα της ΠΟΒΕΚ προκειμένου να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Πάφου Ανδρέας Ευριπιδου διαπίστωσε απόλυτη ταύτιση απόψεων με το ΑΚΕΛ σε όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ΠΟΒΕΚ. Η οικονομία της Κύπρου βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , που θα πρέπει να σωθούν και να διατηρηθούν , γι’αυτό και η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αυτές με ένα γενναιόδωρο, κατά την έκφραση του πρόγραμμα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button