Πάφος

Στηρίζουν την ανακαίνιση της αίθουσας πληροφορικής του λυκείου Αγίου Νεοφύτου

Η Εταιρεία πληροφορικής, Brain Rocket, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Yes to Life (Ναι στη ζωή) συμβάλουν στον εκμοντερνισμό και την κατασκευή αίθουσας πληροφορικής (Media Room) στο δημόσιο λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

Το συγκεκριμένο λύκειο είναι ξακουστό σε ολόκληρη την Κύπρο για τους πολυτάλαντους και ευφυείς μαθητές του, οι οποίοι συχνά καταλαμβάνουν πρώτες θέσεις σε διαγωνισμούς της πόλης ή σε Ολυμπιάδες. Το έργο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και έχει ήδη αρχίσει από κοινού με τη Σχολική Εφορία Πάφου. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή της Brain Rocket έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πλάνο όσο αφορά στην αίθουσα υπολογιστών του λυκείου.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει με την ανακατασκευή, η οποία προϋποθέτει την εγκατάσταση κλιματιστικών, την ανασυγκρότηση αλλά και την ανανέωση των πτυσσόμενων επίπλων, υπολογιστών, όπως επίσης και άλλου είδους εξοπλισμό νέων τεχνολογιών, για τους μαθητές. Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, η πραγματοποίηση του έργου πρόκειται να διαρκέσει 3-4 μήνες, το οποίο σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να διδάσκονται σε μια καινούρια, κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα πολυμέσων από τη νέα σχολική χρονιά.

Ως μέλος του Ομίλου Tech Island, η Brain Rocket κατανοεί πλήρως τη σημασία της ανάπτυξης και υποστήριξης της εκπαίδευσης στην Κύπρο. Η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει τη συνεργασία της με άλλα πανεπιστήμια και σχολεία, στηρίζοντας έτσι τα διάφορα έργα και πρωτοβουλίες στη σφαίρα της εκπαίδευσης. Ο Uri Poliavich, ιδρυτής της Brain Rocket, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως η εκπαίδευση είναι μια ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους για να εμπλουτίσουν τις ζωές τους με γνώσεις.

Για εμάς, είναι μεγάλη χαρά που συνεργαζόμαστε με το λύκειο Αγίου Νεοφύτου και, συνεπώς να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον διδασκαλίας στην Κύπρο». «Ως μέλος του Ομίλου The Tech island, η Brain Rocket γνωρίζει καλά πόσο απαραίτητη είναι η επένδυση στην εξέλιξη και εκπαίδευση των μαθητών σήμερα. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια και με άλλα πανεπιστήμια και σχολεία, στηρίζοντας διάφορα έργα και πρωτοβουλίες στη σφαίρα της εκπαίδευσης.», συμπλήρωσε ο Uri

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button