Επικαιρότητα

Στην Πάφο μεταφέρθηκε σήμερα η κόντρα στην ΕΔΕΚ

Μαίνεται η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ ενόψει του παγκυπρίου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου για εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος.

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η επαρχιακή συνδιάσκεψη του κόμματος στην Πάφο. Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα αντάλλαξαν και σήμερα πυρά στο επαρχιακό συνέδριο της ΕΔΕΚ στην Πάφο.

Για σκόπιμες ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες έκανε λόγο ο Μαρίνος Σιζοπουλος που δημιουργούν αρνητικό κλίμα και πλήττουν την αξιοπιστία του κόμματος. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία στα πλαίσια του καταστατικού, είπε, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία όπως προβλέπουν οι συλλογικές αποφάσεις και το καταστατικό του κόμματος.

Κατηγόρησε επίσης τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι υπονομεύουν το κόμμα. Κάλεσε επίσης όσους έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις να προσέλθουν στα συνέδρια του κόμματος για να λάβουν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που εγείρουν.

Ο ανθυποψήφιος του Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε ότι το μητρώο μελών της ΕΔΕΚ αμφισβητείται όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από παραδοσιακά στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα να επηρεασθεί από τα μέλη της μιας χρήσης, όπως τα  χαρακτήρισε, που έχουν εγγραφεί τους 3 τελευταίους μήνες αλλά και από όσους έχουν διαγραφεί. Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για τον έλεγχο του μητρώου, συνέχισε, κάνοντας λόγο για παραποίηση και πλαστογραφία του μητρώου μελών.

Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα ψήφου είχαν 1600 περίπου μέλη που ψήφισαν για την ανάδειξη νέου επαρχιακού γραμματέα, αναπληρωτή επαρχιακού, οργανωτικού γραμματέα, των οκτώ μελών της επαρχιακής και των οκτώ μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button