Επικαιρότητα

Στην κύρια φάση η δίκη για φόνο στην Χλώρακα

Στις 8.3.21. απαντούν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο πρώην καταζητούμενοι για τον φόνο στη “Bρέξη”.


Συγκεκριμένα, ξεχωριστή υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, καταχώρησε  ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης εναντίον των δύο κατηγορουμένων ηλικίας 22 και 25 ετών, πρώην καταζητούμενων για την υπόθεση φόνου του 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις 8.3.21. μετά από αίτημα του συνηγόρου τους και μετά από αναβολή που πήρε σήμερα η έναρξη της διαδικασίας.  Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τότε, αίτημα στο οποίο ο δικηγόρος τους Αλέξανδρος Αλεξάνδρου δεν έφερε ένσταση. Κατόπιν τούτου το Κακουργιοδικείο διέταξε την κράτηση τους μέχρι τότε.

Όσον αφορά την υπόθεση των υπόλοιπων εννέα  κατηγορούμενων, που ήταν ορισμένη για ακρόαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, αυτή επαναορίστηκε για ακρόαση για τις 14, 15 και 16 Απριλίου του 2021, ενόψει των γραπτών οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον χειρισμό υποθέσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού κανένας κατηγορούμενος δεν τελούσε υπό κράτηση.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι  που απάντησαν ήδη μη παραδοχή είναι ελεύθεροι με όρους. 
Το βράδυ στις 10 Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα,  20χρονος Συρος  δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι δυο πρώην καταζητούμενοι, 22 και 25 ετών, φέρονται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στη συνέχεια να τον πέταξαν σε καλαμιώνες, ενώ στην συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι φέρονται να τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε απομακρύνοντας τους δράστες από τη σκηνή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button