Περιβάλλον

Πρόγραμμα στείρωσης γάτων

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν ότι από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, αρχίζει η υλοποίηση του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων 2020, συνολικής δαπάνης €75.000.

Το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται με επιτυχία για τέταρτη τη συνεχή χρονιά, στη βάση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Προστασία και Ευημερία των ζώων, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η προκήρυξη του εν λόγω Σχεδίου είχε γίνει από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Ευημερίας των Ζώων στις 24 Φεβρουαρίου 2020. Την υλοποίηση του Σχεδίου θα αναλάβουν τα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία σε συνεργασία με Φορείς (Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και εγγεγραμμένες Φιλοζωικές Οργανώσεις), οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σύμφωνα με την προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται πως, μεμονωμένα άτομα και μη εγγεγραμμένες ομάδες που δρουν ως εθελοντές φροντίζοντας πολλά ζώα, μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μέσω των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή εγγεγραμμένων Φιλοζωικών Οργανώσεων, των οποίων ο κατάλογος με τα ονόματα βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button