Οικονομία

Πρωτοβουλία Σαββίδη για ανάπτυξη ορεινών κοινοτήτων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική Aνάπτυξης Oρεινών Kοινοτήτων και η επέκταση της στην Επαρχία Πάφου.», στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Αγροτικών Επαγγελμάτων στην Κοίλη, στην οποία κύριος Ομιλητής ήταν ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων,κ.Κώστας Χάμπιαουρης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, κ.Χρύσανθος Σαββίδης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοίλης, κ.Μιχάλης Ευθυμίου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ.Κώστας Χάμπιαουρης ανέλυσε όλα τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι ορεινές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου με την έπεκταση του θεσμού, παρουσιάζοντας αρκετές απο τις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην ορεινή περιοχή Τροόδους που ήδη εφαρμόζεται η συγκεκριμένη Στρατηγική.

 

Επιπλέον, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη Στρατηγική βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση για την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες, τις Στρατηγικές Παρεμβάσεις που έχουν θεσμικό και διοικητικό χαρακτήρα αλλά και τις Ολοκλήρωμένες Παρεμβάσεις οι οποίες προκύπτουν απο συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα της εκπαίδευσης, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοίλης, κ.Μιχάλης Ευθυμίου, ευχαρίστησε τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χάμπιαουρη αλλά και τον Βουλευτή του ΔΗ.ΚΟ Πάφου, κ.Χρύσανθο Σαββίδη για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την συγκεκριμένη Εκδήλωση στην κοινότητα του.

 

Επιπλέον, επισήμανε την τεράστια σημμασία και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης στρατηγικής, μέσα από τα οποία οι ορεινες κοινότητες της Πάφου θα καταφέρουν να αναστηλωθούν.

 

Στην συνέχεια, ο κ.Χρύσανθος Σαββίδης, στον δικό του χαιρετισμό ευχαριστήσε όλους τους παρευρισκόμενους για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με την εκπόνηση διάγνωσης επιχειρηματικού προγραμματος οι ορεινες κοινότητες μας θα αντλήσουν πολλαπλά οφέλη.

 

Τόνισε, ότι με την επέκταση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές απασχόλησης και πιο συγκεκριμένα αναφορά έκανε στην δημιουργία νέων χώρων εστίασης, αγροτουριστικών συγκροτημάτων αλλά και για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που θα δώσουν νέα πνοή στα χωριά της Πάφου.

 

 

Χρύσανθος Σαββίδης βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button