Κύπρος

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Θέματα ασφάλειας και υγείας, βίας και παραβατικότητας εντός των σχολικών χώρων, συζήτησε, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ.
Σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι η ΠΣΓΑ της οργάνωσης εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά σχολικής βίας που διαδραματίζονται στα σχολεία και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών/-τριών και καθηγητών/-τριών, ενώ παράλληλα επηρεάζουν αρνητικά τη διεξαγωγή των μαθημάτων και την όλη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία δεν είναι μόνο ο αμείωτος αριθμός των περιστατικών βίας, αλλά κυρίως το είδος και η μορφή τους, αφού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά παρατηρήσαμε φαινόμενα ακραίων περιστατικών βίας από μερίδα μαθητών/-τριών σε βάρος συμμαθητών/-τριών τους, αλλά και εκπαιδευτικών», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι παρατηρείται έξαρση του εγκλήματος και ιδιαίτερα περιστατικών τα οποία συνδέονται με την παράνομη πώληση και χρήση ουσιών εξάρτησης από ενήλικες, αλλά δυστυχώς και από ανήλικους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button