Πάφος

Πλήρως στελεχωμένα τα δημοτικά στην Πάφο

Ομαλά ξεκίνησε και συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων Δημοτικής και Προδημοτικής εκπαίδευσης Πάφου.

Σύμφωνα με τον Α΄ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη η φετινή χρονιά ξεκίνησε  από πλευράς τοποθέτησης των εκπαιδευτικών πλήρης   στο 100% . Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως  στην επαρχία Πάφου λειτούργησαν 40 Δημοτικά Σχολεία και 35 Νηπιαγωγεία καθώς και 1 Ειδικό Σχολείο στα οποία φοιτούν σχεδόν 8.000 μαθητές δημοτικής,  προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι στα δημοτικά σχολεία της επαρχίας Πάφου φοιτούν 6.250 μαθητές εκ των οποίων οι 920 μαθητές φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Δημοτικού. Οι υπόλοιποι μαθητές από τις 8.000 φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στο Ειδικό Σχολείο. 

Οι μαθητές, ανέφερε, ήδη έλαβαν τα βιβλία τους και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα σχολική χρονιά, σημειώνοντας πως η επιθυμία του εστιάζεται στην συνεισφορά και βοήθεια όλων ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία . Πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό ενώ το Γραφείο Παιδείας εργάστηκε καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού για την στελέχωση των σχολείων και την προετοιμασία από υλικοτεχνική άποψη. Εκτίμησε επίσης πως όλα θα κυλήσουν ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τόσο ο ίδιος αλλά και όλοι οι επιθεωρητές που στελεχώνουν το Γραφείο Παιδείας στην Πάφο  στέλνουν το μήνυμα ενός μεγάλου καλωσορίσματος σε όλα τα παιδιά των σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης Πάφου και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» αλλά και στα παιδιά που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο. Να ξέρουν είπε χαρακτηριστικά, ότι «είμαστε δίπλα τους».

Επιπρόσθετα ο κ. Μικελλίδης απηύθυνε έκκληση εκεί και όπου θέλουν οι γονείς, οι μεγαλύτεροι μαθητές θα μπορούσαν να φέρουν μάσκα στο σχολείο και που και που να υποβάλλονται στην εξέταση rapid test, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό, όπως ξεκαθάρισε. Η υποχρέωση είπε είναι για τους εκπαιδευτικούς να επιδεικνύουν safe – pass.

Ερωτηθείς ο κ. Μικελλίδης για τα συμπλέγματα και την αντίδραση των οργανωμένων γονιών του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Γιόλου, απάντησε πως σε ότι αφορά τα συμπλέγματα δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Ενδεικτικά, ανέφερε, «υπάρχουν αριθμοί πότε υπάρχει ένα σύμπλεγμα και πότε δεν υπάρχει, ισχύουν για όλη την Κύπρο και δεν είναι μόνο στην Γιόλου που ισχύουν αλλά και για πολλά άλλα σχολεία και της Πάφου και άλλων επαρχιών».

Είπε ακόμη πως το 25% των σχολείων της Κύπρου έχουν συμπλέγματα και η πολιτική αυτή δεν μπορεί να αλλάξει για να ικανοποιηθεί ένα σχολείο. Ο κ. Μικελλίδης είπε πως το σχολείο της Γιόλου έχει όλη την σύνθεση που πρέπει να έχει και δεν του λείπει απολύτως τίποτα αλλά έχει και την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας όπως έχουν και όλα τα σχολεία κατέληξε. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button