Κύπρος

Ο λόγος στον πολίτη

Ένα σημαντικό βήμα που απαιτείται να γίνει, είναι η αναβάθμιση και η βελτίωση των σχέσεων των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών που ανήκουν σε κάθε Δήμο.

Αυτό που νοσεί στις μέρες μας είναι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Μέσω του διαλόγου, μπορούμε να δώσουμε το λόγο στον πολίτη-δημότη να εκφράσει τις απόψεις του για θέματα και προβλήματα που τον αφορούν άμεσα και να συμμετέχει κατ’αυτό τον τρόπο στη λήψη αποφάσεων. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο, η κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την υποχρέωση να δώσει λόγο και στη νεολαία, η οποία αποτελεί το αλάτι της κοινωνίας μας.

Να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της, να λάβει υπόψιν τις ανάγκες της και να συνεργαστεί μαζί της, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της και την δυνατότητα προσφοράς της μέσα στην κοινότητα. Επιπρόσθετα, η κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναμιγνύεται ενεργά σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τις τέχνες και την αισθητική γενικότερα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας αισθητικής αντίληψης, προβολής και διαφύλαξης του πολιτισμού.

Τέλος, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες υπηρεσίες θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες- δημότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αντιμετωπίζοντας την κάθε περίπτωση με την απαιτούμενη προσοχή και σεβασμό. Έτσι, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας του έργου και της προσφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αυτά τα δεδομένα, το πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να αλλάξει μορφή, να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, να αποκτήσει ευελιξία και με αίσθημα ευθύνης προς τον ίδιο το δημότη, την κοινωνία και τον πολιτισμό να συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη λειτουργία του κράτους μας.

Χρύσανθος Σαββίδης μέλος εκτελεστικού γραφείου ΔΗΚΟ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button