ΑνάπτυξηΠάφοςΠεριβάλλον

Ο Κώστας Καδης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε το σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης του εθνικού δασικού πάρκου του Ακαμα

Ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδης παρουσίασε χθες αργά το απόγευμα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ Πάφου και σε κοινοτάρχες της περιοχής τις εκκρεμότητες αλλά και τις σκέψεις της κυβέρνησης για τις εκκρεμότητες αυτές σε σχέση πάντα με την κατάληξη που θα πρέπει να έχει το διαχειριστικό σχέδιο της Χερσονήσου.

Ο Κώστας Καδης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε το σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης του εθνικού  δασικού πάρκου του Ακαμα το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Προσπάθησαν, είπε να εξασφαλίσουν την συναίνεση και σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει. Ολοκληρωμένο το σχέδιο αυτό αναμένεται να εγκριθεί μαζί με το τοπικό σχέδιο, όπως είπε, από το υπουργικό συμβούλιο εντος Νοεμβρίου.

Στην συνάντηση ο  Κώστας Καδής παρουσίασε ορισμένες πτυχές του σχεδιασμού για το εθνικό δασικό πάρκο οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά από βελτιώσεις υποδομών μέσα στο πάρκο όπως δρόμοι και άλλες υποδομές που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες αλλά και θα λειτουργήσουν προς όφελος των κοινοτήτων.

Σε σχέση με το επίμαχο ζήτημα των ιδιωτικών περιουσιών που βρίσκονται περίκλειστες εντος του ορίου του εθνικού δασικού πάρκου θα αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα  και τελεσίδικα είπε ο κ.Καδης με το τοπικό σχέδιο που αναμένεται τους επόμενους μήνες.  Αυτή την στιγμή υπάρχει μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα από τους επισκέπτες σε ολόκληρη  την χερσόνησο. Όλα αυτά θα ρυθμιστούν είπε μέσα από το σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης του εθνικού δασικού πάρκου.   

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε ότι η προστασία και η διατήρηση του δασούς του Ακαμα και η προβολή της ομορφιάς της περιοχής συνάδουν απόλυτα με μια λελογισμένη ανάπτυξη της περιοχής. Η πολιτεία, κατέληξε, προσπαθεί να συγκερασει τις δυο αυτές θέσεις ώστε να υλοποιηθεί το έργο το συντομότερο.

Εκ μέρους των κοινοταρχών του Ακαμα ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου εξέφρασε την απογοήτευση του από την καθυστέρηση εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης για την περιοχή τονίζοντας ότι ήδη οι αποφάσεις θα έπρεπε να είχαν ληφθει και να εφαρμοστούν. Εξέφρασε επίσης την ευχή ότι επί των ημερών του Κώστα Καδή το θέμα θα κλείσει οριστικά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button