Οικονομία

Ο Ηλίας Μυριάνθους για ακρίβεια

Η αύξηση των τιμών αναμφίβολα επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κα τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κυπριακής κοινωνίας. 

Την ίδια στιγμή λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη, αφού λόγω σημαντικής αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών, αρκετά υπό εξέλιξη έργα επιβραδύνουν την ολοκλήρωση τους και ταυτόχρονα, αρκετά έργα στον ιδιωτικό τομέα που προγραμματίζονταν βρίσκονται σε στάση αναμονής. 

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι αρκετά αναπτυξιακά έργα του δημοσίου για τα οποία έχουν υπογραφεί ήδη προσφορές και βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης των εργασιών τους, ενδεχομένως, αυτή η αύξηση των τιμών, να καθυστερήσει την υλοποίηση τους. 

Ως ΕΔΕΚ πιστεύουμε ότι το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όσο και για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. 

Συγκεκριμένα, για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού , θεωρούμε ότι στοχευμένα μέτρα που θα αφορούν αύξηση στις φορολογίες σε είδη πολυτελείας μπορούν να εξασφαλίσουν τους απαιτούμενους πόρους για και θα οδηγήσουν σε καλύτερη αναδιανομή του δημόσιου πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων εισοδημάτων . 

 

Ηλίας Μυριάνθους 

Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ 

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button