Επικαιρότητα

Οι Αρμένιοι της Κύπρου συγχαίρουν τον δήμο Πάφου

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τη συμβολή του Δήμου στην ανάδειξη του αγώνα του λαού της Αρμενίας για δικαιοσύνη και δικαίωση, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Κύπρου Ακόπ Καζαντζιάν. 

  

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο κ. Καζαντζιάν εξέφρασε την μεγάλη εκτίμηση της Αρμένικης Κοινότητας της Κύπρου για την αποφασιστικότητα και την τόλμη, όπως είπε, του Δήμου Πάφου και προσωπικά του Δημάρχου, να προχωρήσει στην μετονομασία της οδού στον Μούταλλο, η οποία έφερε το όνομα του Νεότουρκου  οργανωτή και εκτελεστή της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων Ποντίων Ταλαάτ Πασά και να την αντικαταστήσει με την ονομασία «ΟΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». 

  

Ο κ. Καζαντζιάν ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο για τη δημιουργία στην πόλη μας του Πάρκου «Γενοκτονίας των Αρμενίων» και του επέδωσε ειδική αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη εκτίμηση εκ μέρους της Επιτροπής. 

  

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κύριοι Φαίδωνος και Καζαντζιάν συζήτησαν επίσης τρόπους και ιδέες για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Δήμου και της Αρμένικης κοινότητας, καθώς στην Πάφο  διαμένουν σήμερα γύρω στους 300 Αρμένιους, ενώ στην Κύπρο γύρω στις 4 χιλιάδες. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button