Επικαιρότητα

Να τιμήσει η Πάφος τον Δρ Κύπρο Νικολαΐδη

Κατά τη τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος Λινος Τσοκκας υπέβαλε πρόταση όπως ο Δήμος Πάφου τιμήσει τον κορυφαίο Κύπριο επιστήμονα, Δρ Κύπρο Νικολαΐδη. Το σκεπτικό του κ.Τσοκκά: 

 Το πολυσήμαντο έργο του Δρος Νικολαΐδη που οδήγησε σε μεγάλα ιατρικά επιτεύγματα και στη διάσωση πολλών ανθρώπινων ζωών, τυγχάνει καθολικής και παγκόσμιας αναγνώρισης. Το ερευνητικό έργο του συμπολίτη μας Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής, ο οποίος διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων γύρω από τον προγεννητικό έλεγχο και ιδιαίτερα στην προ-νεογνική διάγνωση εμβρύων με χρωμοσωμικές ανωμαλίες χρησιμοποιώντας ειδικές υπερηχογραφικές και κυτταρο-γενετικές μεθόδους. Η συνεισφορά του στον τομέα της εμβρυϊκής ιατρικής θεωρείται ανεκτίμητη.

 Απόδειξη της διεθνούς αναγνώρισης που τυγχάνει ο Δρ Νικολαΐδης αποτελούν οι βραβεύσεις και οι τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Πρόσφατα, ο Δρ Νικολαΐδης, εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής στις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμές στον τομέα της υγείας και της ιατρικής. 

Με την τιμή αυτή αναγνωρίζονται εξαιρετικά επαγγελματικά επιτεύγματα και η αφοσίωση επιστημόνων στην ιατρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεταξύ των μόλις δέκα κλινικών γιατρών που εκλέγονται στην Ακαδημία, χωρίς να έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ, “The Surgeon’s Cut”, που προβάλλεται από το Netflix, παρουσιάζονται τέσσερις επιστήμονες παγκοσμίου φήμης. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Δρ Νικολαΐδη. Μέσα από το ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται το μοναδικό έργο αλλά και η προσωπικότητα του Κύπριου επιστήμονα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός πως η Πάφος είναι η γενέτειρα του Δρος Νικολαΐδη και πιστεύω πως η πρόταση να τιμηθεί από τον Δήμο Πάφου απηχεί τα συναισθήματα όλων των συμπολιτών μας. Η πρόταση θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button