Πολιτική

Να διακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με τα σχετικά Ψηφίσματά της, αλλά και με τα διαβήματά της προς άλλα Κοινοβούλια και διεθνείς ή περιφερειακούς οργανισμούς.

Δεν έπαψε ποτέ να τονίζει την επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τους αγνοουμένους που καθιερώθηκε για τις 29 Οκτωβρίου.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι προσπάθειες όλων θα τερματιστούν, μόνο όταν διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοουμένου.

Όπως ανέφερε, η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2010 ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας έγινε με βάση το γεγονός ότι το δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων άρχισε στις 29 Οκτωβρίου 1974, αφού την προηγούμενη ημέρα αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Τούρκους οι τελευταίοι αιχμάλωτοι.

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η τύχη των περισσότερων αγνοουμένων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί.
Πρόσθεσε ότι η δική μας πλευρά αξιώνει την τήρηση από την Τουρκία των όσων διαλαμβάνονται στη σχετική με το θέμα των αγνοουμένων απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της 4ης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά της Τουρκίας, να επιτρέψει δηλαδή τη διεξαγωγή πραγματικής έρευνας σε κάθε γεωγραφικό σημείο όπου υπάρχει πληροφορία για τάφους αγνοουμένων και περαιτέρω να θέσει στη διάθεση της Διερευνητικής Επιτροπής όλες τις σχετικές πληροφορίες που κατέχει για πιθανούς χώρους ταφής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button