Επικαιρότητα

Νέα προγράμματα εκπαίδευσης από τα ΜΙΕΕΚ στην Πάφο

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σήμερα, έλαβα την σχετική απάντηση, μετά από επιστολή μου προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την οποία απέστειλα στις 30 Αυγούστου 2021.

 

Η επιστολή μου, είχε ως θέμα την διερεύνηση επέκτασης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΜΙΕΕΚ) στην επαρχία της Πάφου.

 

Συγκεκριμένα, είχα εισηγηθεί την λειτουργία των νέων προγραμμάτων σπουδών, τα οποία αφορούν τις Ηλεκτρομηχανολογικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία, τις Μαγειρικές Τέχνες αλλά και τις Τέχνες Εστίασης.

 

Στην σχετική απάντηση που έχω λάβει, οι λειτουργοί του Υπουργείου έχουν εισακούσει τις εισηγήσεις μου, έχουν υποβάλει αιτήσεις και αναμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

 

Η λειτουργία των πιο πάνω Προγραμμάτων Σπουδών, αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, εάν και εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί έγκαιρα από τον Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε.

 

Θεωρώ πολύ ευχάριστη την εξέλιξη αυτή και είμαι πεπεισμένος ότι τα συγκεκριμένα Προγραμμάτων Σπουδών θα ανταποκριθούν ποιοτικά στην πραγματική ζήτηση αγοράς εργασίας στην Επαρχία Πάφου.

 

Χρύσανθος Σαββίδης βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button