Επικαιρότητα

Μέγα πλήγμα για τον Παφίτικο τουρισμό.

Στην κατηγορία “No fly” έβαλαν οι Βρετανοί την Κύπρο, αφού οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και σε δύο ακόμα μοριακά τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξη.

Θα έχουν επίσης την υποχρέωση απομόνωσης για δέκα ημέρες κατ’ οίκον. Με λίγα λόγια η Κύπρος μένει χωρίς Βρετανούς τουρίστες ίσως μέχρι και το τέλος Ιουνίου με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, παρατεταμένη ανεργία και κίνδυνο λουκέτων επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές.

Οι επαγγελματίες του κλάδου προειδοποιούσαν από τον Νοέμβριο την κυβέρνηση για να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην τουριστική δραστηριότητα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πράγμα που όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε, αλλά σήμερα ο κυπριακός τουρισμός και η πραγματική οικονομία είναι επί ξύλου κρεμάμενη, με την δαμόκλειο σπάθη της ύφεσης να κρέμεται από πάνω της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Εάν χαθεί και ο Ιούνιος, τότε οι απώλειες σε τουριστικό εισόδημα για την επαρχία μας θα πολλαπλασιαστεί αφού πλέον οι Βρετανοί θα κοιτάξουν άλλου για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους για φέτος

Μάριος Βασιλείου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button