Επικαιρότητα

Κρυβόταν στα χωράφια των Κουκλιών

Για μια εβδομάδα κρυβόταν στους καλαμιώνες και τις δεντροκαλλιέργειες της κοιλάδας του ποταμού Διαριζου 33χρονος Νιγηριανός που καταζητείτο για  την ληστεία που διεπράχθη στις 18 Μαΐου στην Λευκωσία.

Ο Νιγηριανός «εμφανίσθηκε» το πρωί ζητώντας βοήθεια από γεωργό της περιοχής ο οποίος ωστόσο κάλεσε την αστυνομία.  Ο Νιγηριανός ζητούσε νερό και φαγητό. Σε λίγα λεπτά έσπευσαν στην περιοχή μέλη του αστυνομικού σταθμού των Κουκλιών και τον συνέλαβαν.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν δύο συμπατριώτες του ηλικίας 26 και 29 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία τρία πρόσωπα κρατώντας μαχαίρι και λοστό ακινητοποίησαν υπαλλήλους εταιρείας μεταφοράς χρημάτων έξω από φούρνο στον Άγιο Δομέτιο και απέσπασαν χρηματικό ποσό 52 χιλιάδων ευρώ.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται να είχε πλαστές πινακίδες. Αργότερα επιβιβάστηκαν σε ταξί και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στη Πάφο. Ενώ το όχημα ταξί βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου προσεγγίζοντας την περιοχή του αεροδρομίου παρά τον ζυγιστικό έλεγχο των Κουκλιών ,μέλη της ΜΜΑΔ που βρίσκονταν σε οχήματα στο πλαίσιο ελέγχων για το διάταγμα του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου είδαν τρία πρόσωπα να βρίσκονται στο όχημα ταξί, το οποίο προσπάθησαν να ανακόψουν.

Οι τρεις επιβαίνοντες εξήλθαν του οχήματος και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων και έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προκειμένου να τους αναγκάσουν να σταματήσουν.  Έπειτα από καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο από τους τρεις. Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που υπολογίζεται ότι είναι τα χρήματα που κλάπηκαν από την χρηματαποστολή.

Ο 33χρονος πριν λίγες ημέρες εθεάθη από αστυνομικούς που επέβαιναν οχήματος στην περιοχή, ωστόσο όταν είδε το περιπολικό  της Αστυνομίας τράπηκε σε φυγή στην περιοχή της κοιλάδας του Διαρίζου στο ύψος των Κουκλιών, ανάμεσα σε καλαμιώνες και καλλιέργειες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button