Επικαιρότητα

Κίνδυνος για Γεροσκηπου από αύξηση τρωκτικών

Ανεξέλεγκτη σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται να είναι η καταπολέμηση των τρωκτικών που παρουσιάστηκαν φέτος λόγω της πολυομβρίας σε ορισμένους δήμους και πολλές περιοχές, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την αυξημένη εμφάνιση τους, υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γεροσκηπου Αντώνης Τρακκιδης.

Ο κ.Τρακκιδης σημειώνει ότι το δίκτυο του αποχετευτικού συστήματος, λόγω κακοτεχνιών καταλήγει «τυφλό» σε χωράφια της αγροτικής και παραλιακής περιοχής της Γεροσκήπου, ενώ τεράστιες ποσότητες λυμάτων και όμβριων υδάτων διοχετεύονται σε αυτά.

Μαζί με τα λύματα και όμβρια νερά μεταφέρονται και στρατιές τρωκτικών που εκκολάπτονται στους αγωγούς, ενώ χωρίς πρόγραμμα είναι δύσκολη η καταπολέμηση τους.

Καταγγέλλει επίσης ότι ψόφια ζώα καθώς επίσης και σκουπίδια που πετάνε ασυνείδητοι μέσα στους αγωγούς καταλήγουν στην ίδια περιοχή, κάτω από το σταθμό της ΑΤΗΚ.

«Μετά από πληθώρα παραπόνων από δημότες Γεροσκήπου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Δρ. Ανδρέα Παπαευσταθίου πρώην Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, γέννημα θρέμμα της Γεροσκήπου, ειδικό για θέματα Ζωονόσων.

Όπως μου ανάφερε, «ο Ενδημικός Τύφος (ή μυϊκός τύφος) είναι μια ζωονόσος.

Στον άνθρωπο η νόσος μεταδίδεται με τα μολυσμένα κόπρανα των ψύλλων που παρασιτούν σε μολυσμένα τρωκτικά.»

Ο κ.Τρακκιδης προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών και κάλεσε τις υπηρεσίες του δήμου του να αναλάβουν δράση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button