Πάφος

Θέματα στην επιτροπή προσωπικού

Η επιτροπή Προσωπικού ασχολήθηκε στην τελευταία της συνεδρία  με δύο σοβαρά θέματα και τα οποία θα παραπεμθούν για εκτενέστερη συζήτηση σε επόμενη  Συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρώτο θέμα αφορά το καθεστώς απασχόλησης ατόμων που παρέχουν υπηρεσίες ή και εκτελούν καθήκοντα στο Δήμο Πάφου όπως τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής , τον Δημοτικό Ιατρό , την απασχολούμενη στη Δημοτική Πινακοθήκη, τους διδάσκοντες στο Δημοτικό Ωδείο και το προσωπικό της όπερας. Η όλη συζήτηση έγινε στην παρουσία της Νομικού κ. Χρίστιας Μίτλεττον  εν όψει και της γνωμάτευσης της.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά θέμα δημιουργίας Φορέα ή Εταιρείας πολιτιστικών εκδηλώσεων έχοντας και την ευθύνη των κτιριακών πολιτιστικών υποδομών. Πιθανόν αρκετά από τα αναφερόμενα άτομα, αυτά άτομα, συνέχισε,  θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο συγκεκριμένο Φορέα.

Δυστυχώς όμως , συνέχισε, όπως αναφέρθηκε και από τον Εσωτερικό  Ελεγκτή υπάρχει σοβαρό Νομικό πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει πλαίσιο που να επιτρέπει στο Δήμο Πάφου να ιδρύσει τέτοιο Φορέα και κατ’επέκταση να διορίσει προσωπικό χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες πρόσληψης έστω και εάν θα υπερπηδούσαν το Νομικό πρόβλημα δημιουργίας τέτοιου Φορέα. Η επιτροπή έχει  αποφασίσει την παγοποίηση του όλου θέματος μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το Νομικό Πλαίσιο δημιουργίας Φορέα Πολιτισμού.

 Το δεύτερο θέμα αφορούσε  τη πλήρωση  ανώτερου Λειτουργού Δημοτικής Υπηρεσίας κλίμακας Α13 και υγειονομικού  Λειτουργού κλίμακας Α8-10-11. Το προσχέδιο πλαισίου πρόσληψης Ανώτερου Λειτουργού Δημοτικής Υπηρεσίας και Σχεδίου Υπηρεσίας Ανώτερου Λειτουργού Δημοτικής Υπηρεσίας θα ετοιμασθούν απο τον Δημοτικό Γραμματέα και θα τοποθετηθούμε στην επόμενη  Συνεδρία.  Ο Βάσος Δημητρίου σημειώνει ότι  με την πρόσληψη του Υγειονομικού Λειτουργού θα έχει ο δήμος  το δικαίωμα να απαιτήσει απο το κράτος την ανάκτηση του Υγειονομικού ελέγχου των 450 περίπου υποστατικών ( εστιατόρια , Ξενοδοχεία κ.λ.π.) της πόλης μας απο τα οποία ο Δήμος Πάφου θα εξασφαλίσει έσοδα της τάξης των €23.000 ετησίως.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button