Πολιτική

Θέλει συνεργασίες ο Φακοντης

Ο λαός απαιτεί τη συνεργασία των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν μια Κύπρο που θα έχει στο επίκεντρο της προσοχής της τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, δήλωσε ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ απαντά «παρών».

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι «μπροστά στην αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας απαντά ότι δεν πάει άλλο».

Δεν αντέχει άλλο, είπε, «τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, την απορρύθμιση της εργασίας, την υποαπασχόληση, την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, την αδυναμία απόκτησης ιδιόκτητης στέγης».

Δεν μπορεί ν΄ ανεχθεί, πρόσθεσε, «ο παραγόμενος πλούτος να πηγαίνει στις τσέπες των λίγων και η πλειοψηφία να υποφέρει».

«Εξεγείρεται στον άδικο χαμό ανθρώπινων ζωών. Δεν αντέχει να βλέπει το κράτος πρόνοιας να συρρικνώνεται, τις ευάλωτες ομάδες και τα ΑμεΑ να μην έχουν την πραγματική και ουσιαστική στήριξη της πολιτείας», συνέχισε ο κ. Φακοντής.

Εξοργίζεται, είπε, «με τη βρωμιά που αναδύουν καθημερινά τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η διαπλοκή. Μπούχτισε από τις αλλοπρόσαλλες μεταλλάξεις στο Κυπριακό. Απογοητεύεται για την αβεβαιότητα του αύριο».

«Ο λαός απαιτεί τη συνεργασία των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν μια άλλη Κύπρο, μια Κύπρο που θα έχει στο επίκεντρο της προσοχής της τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του», ανέφερε. Μια Κύπρο, σημείωσε, «που θα γεννά την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας», προσθέτοντας ότι «το ΑΚΕΛ απαντά παρών».

Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ο κ. Φακοντής, είπε ότι «πρέπει να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Μας ξεπέρασαν ο χρόνος και οι αλλαγές στην κοινωνία».

Σε αναφορά του στην επαρχία Πάφου σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη άμεσης υλοποίησης και κατασκευής της μαρίνας και του χώρου ελλιμενισμού πλοίων, την αναβάθμιση του ΓΝ Πάφου, την υλοποίηση του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα και τη δημιουργία κρατικού ινστιτούτου τεχνικών επαγγελμάτων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button