Επικαιρότητα

Η επιτροπή Παιδείας στην Πόλη Χρυσοχούς

Τα θέματα των κτιριακών υποδομών και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τους χώρους διδασκαλίας σε εκπαιδευτήρια της Πόλη Χρυσοχούς τέθηκαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία συνεδρίασε στην παρουσία αρμόδιων φορέων.
 
Ο  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Λύκειο και την Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως «αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων των βουλευτών  να επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές όπως είναι η Πόλη Χρυσοχούς και ο Πύργος Τηλλυρίας». Σε δηλώσεις του  ο κ. Μυλωνάς σημείωσε, εξάλλου, πως η επίσκεψη αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς «δεν είναι ξεχασμένη».

 
Επεσήμανε επίσης πως στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής διατυπώθηκαν πολλά παράπονα από μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς και είπε ότι «οι πολίτες αυτής της περιοχής και γενικά οι πολίτες των ακριτικών περιοχών της βόρειας ελεύθερης Κύπρου είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας» αφού όπως παρατήρησε, είναι «ξεχασμένες περιοχές».

 
Συνέχισε, λέγοντας ότι «οι πολίτες της δεύτερης κατηγορίας είναι οι πολίτες της Πάφου και της υπόλοιπης επαρχίας». Πρόσθεσε πως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας είναι αποφασισμένη να επιλύσουν τα πρακτικά θέματα που συζητήθηκαν σήμερα. «Επειδή οι περιοχές αυτές είναι μακριά δεν σημαίνει ότι είναι δεν είναι πολίτες» συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η συλλειτουργία του Λυκείου Πόλης Χρυσοχούς και της Τεχνικής Σχολής δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Είπε ακόμη πως το ίδιο πρόβλημα συνάντησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας με τη συστέγαση του Νικολαϊδείου Γυμνασίου και του Λυκείου Κύκκου. Είναι πρόβλημα, συνέχισε, μαθητές 12χρονοι και 13χρονοι να είναι μαζί με 17χρονους μαθητές.
 
Εξάλλου, ο κ. Μυλωνάς είπε πως πρόβλημα με τους χώρους αθλοπαιδιών αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία και εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν ενέργειες ώστε να βελτιωθούν και οι χώροι άθλησης «που υποτιμά η Πολιτεία».
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος ανέφερε πως από την ερχόμενη χρονιά θα αρχίσει την λειτουργία της και η Γεωπονική Σχολή .  

 
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής ότι υπάρχουν μαθητές της ξενοδοχειακής σχολής της Τεχνικής Σχολής Πάφου που φοιτούν στην Τεχνική Σχολή Π. Χρυσοχούς λόγω του ότι δεν υπάρχουν θέσεις.  Εισηγήθηκε όπως η Πόλη Χρυσοχούς συμπεριληφθεί στις ακριτικές περιοχές ώστε σε μια τάξη να δικαιούνται να φοιτούν 6 μαθητές. Αναφορά έκανε και στους χώρους άθλησης που δεν διαθέτει η Πόλη Χρυσοχούς. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button