Κύπρος

ΕΤΕΚ: Βήμα προς την ορθή κατεύθυνση το Υφυπ. Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Το ETEK χαιρετίζει και επικροτεί την απόφαση της Βουλής, μέσω της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, να ξεκινήσει συζήτηση για τη σύσταση “Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής”.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα θα αποτελέσει σταθμό για την περαιτέρω ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου, ενώ μπορεί να επιτελέσει κεντρικό ρόλο για τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά την ψηφιακή πολιτική, αλλά και την κεντρική διαχείριση των έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αποτελεί πεποίθηση του ΕΤΕΚ ότι η δημιουργία του νέου υφυπουργείου, σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια συνολική και ολοκληρωμένη υλοποίηση των αναγκαίων για τον τόπο ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που κατ’ επέκταση θα έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Με βάση όλα τα προαναφερόμενα, το Τεχνικό Επιμελητήριο θεωρεί πως η δημιουργία του Υφυπουργείου είναι αναντίλεκτα ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση που, με τη σωστή στελέχωση και οργάνωση, θα έχει θετικό αντίκτυπο στον τόπο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button