Πάφος

Εγκαινιάστηκαν χτες τα κοινοτικά κτίρια Πραιτωρίου

Εγκαινιάστηκαν χτες τα κοινοτικά κτίρια Πραιτωρίου από την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.  

Σε χαιρετισμό της η ‘Επαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως το έργο που εγκαινιάστηκε αφορά την ανέγερση των κοινοτικών κτιρίων , των οποίων η αξία της σύμβασης ήταν 199.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Μελετήτρια του έργου συνέχισε, ήταν η κ. Αλεξάνδρα Χριστοδούλου και εργοληπτική εταιρεία , ανάδοχος της σύμβασης η  S.& S BUILD OPTIONS LTD.  

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου στην κοινότητα Πραιτωρίου έχουν εκτελεστεί και άλλα σημαντικά  έργα τα τελευταία τρία χρόνια, όπως ο εξωραϊσμός πάρκου και η ανέγερση μνημείου με δαπάνη γύρω στα 99.470 ευρώ καθώς και η ανακατασκευή της αυλής του πρώην δημοτικού σχολείου με δαπάνη 57.100 ευρώ περίπου. Επίσης στο παρών στάδιο προωθείται μελέτη για ανάπλαση των δρόμων και όψεων οικιών με υπολογιζόμενη δαπάνη 470.000 ευρώ. Είπε επίσης πως εφόσον εξασφαλιστούν και οι απαιτούμενες άδειες ,το έργο θα ενταχθεί σε επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς.  

Επιπρόσθετα η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικά η κυβέρνηση πάντοτε αναγνωρίζουν και ενθαρρύνουν το φιλοπρόοδο αυτό πνεύμα και συνεχές ήταν και είναι το ενδιαφέρον για την ύπαιθρο. Επεσήμανε πως οι τοπικές αρχές επιτελούν σημαντικό έργο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους με τον πολιτιστικό και κοινωνικό τους ρόλο, αλλά και με την υλοποίηση έργων όπως το σημερινό. Πρόσθεσε , πως η στέγαση των υπηρεσιών της κοινότητας σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο , στοχεύει ακριβώς στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού.  

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε τέλος πως η δημιουργία έργων ανάπτυξης , ειδικά στην ύπαιθρο αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Η αναζωογόνηση της υπαίθρου με τη λήψη μέτρων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δώσουν κίνητρα για την παραμονή ή και την επιστροφή τους , αντιστρέφοντας το ρεύμα της αστυφιλίας που απειλεί πολλές κοινότητες με μαρασμό, αποτελεί μέλημα της Επαρχιακής Διοίκησης και του Υπουργού Εσωτερικών , κατέληξε.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button