Οικονομία

Διάλεξη για ασφάλεια τροφίμων στην Πάφο

Με αφορμή την ¨Παγκόσμια ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων¨, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου και ο ΣΙΚΑΠ συνδιοργάνωσαν το πρωί στο Κέντρο Μπάνια στην Κάτω Πάφο διάλεξη για τα μέλη του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής.  

O Δημοτικός Υγειονομικός Επιθεωρητής του Δήμου Πάφου Χρίστος Χρίστου  ανέφερε πως η ασφάλεια των τροφίμων, είναι η βεβαιότητα ότι τα τρόφιμα που καταναλώνονται δεν περιέχουν οποιοδήποτε δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, φυσικό, χημικό ή μικροβιολογικό και δεν θα προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στον τελικό καταναλωτή.  

Βεβαίως είπε, μπορεί να προστεθεί στον ορισμό αυτό και η παράμετρος της επάρκειας τροφίμων αφού η έλλειψη αποτελεί εξίσου θανάσιμο κίνδυνο για την ανθρώπινη επιβίωση και δυστυχώς είναι σήμερα μια πραγματικότητα για πολλές χώρες του πλανήτη μας.  

Ο κ. Χρίστου σημείωσε πως η ασφάλεια των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της καλής υγείας και τον τερματισμό της πείνας, τα οποία αποτελούν δύο από τους 17 στόχους της Ατζέντας του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη.  

Μετέφερε ακόμη προς όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής το μήνυμα του Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος ότι οι Λειτουργοί της Υπηρεσίας θα είναι συμπαραστάτες στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν, θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, τις γνώσεις και εμπειρίες τους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων που παρασκευάζουν. Ταυτόχρονο όμως συμπλήρωσε , ‘έχουν υποχρέωση έναντι της νομοθεσίας και έναντι όλων εσάς που έχετε ψηλά τον πύχη σε τέτοια θέματα να επιδεικνύουν μηδενική ανοχή σε όσους δεν θα συμμορφωθούν και θα θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία”.  

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων του Συνδέσμου, προσθέτοντας πως « οφείλουμε να την διατηρήσουμε σε ψηλά επίπεδα γιατί πρωτίστως το χρωστούμε στους πελάτες μας και κατά δεύτερο λόγο έχουμε υποχρέωση έναντι στις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας».

Ανακοίνωσε τέλος πως ο ΣΙΚΑΠ θα πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις με αφορμή την ημέρα αυτή και θα οργανώσει κατά το 2022, σχετικές εκπαιδεύσεις δωρεάν στα μέλη του δηλώνοντας παράλληλα πως η ποιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κέντρων Αναψυχής στην Κύπρο δεν υστερεί από αυτήν των καλυτέρων που βρίσκονται σε διάφορες άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button