Πάφος

Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς: Η ΕΤΑΠ Πάφου δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις θέσεις του Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ Πάφου), Νάσου Χατζηγεωργίου, που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτο και πρωτάκουστο το αίτημα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και κοινοτικών αρχών της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσουν ανεξάρτητη, τοπική επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, εκφράζει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς θεωρεί ότι η συμμετοχή του στην ΕΤΑΠ Πάφου δεν απέφερε κανένα όφελος για την περιοχή, η οποία είναι σε μαρασμό εδώ και τρεις δεκαετίες. Ελλείψει ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής και παρακολουθώντας τον τόπο τους να παρακμάζει χρόνο με τον χρόνο, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο την αναχαίτιση της πτωτικής πορείας της περιοχής.

«Δυστυχώς, η αποτυχία της ΕΤΑΠ Πάφου να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση της περιοχής εδώ και τόσα χρόνια και η απουσία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού πλάνου για τουριστική ανάπτυξη, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουμε μία τοπική επιτροπή με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας. Οι εισηγήσεις και οι υποσχέσεις μάς έχουν κουράσει. Αναλαμβάνουμε δράση για να προχωρήσουμε σε πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαχριστοφή, η Επιτροπή θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα, του τουριστικού πλούτου και του φυσικού πολιτιστικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Απαντώντας, επίσης, στις δηλώσεις του κ. Χατζηγεωργίου ότι οι τομείς που χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την τοπική αρχή είναι, μεταξύ άλλων, το δομημένο περιβάλλον της περιοχής (άναρχη ανάπτυξη, υπερπληθυσμός πινακίδων, ανεπαρκή και αναχρονιστική αστική επίπλωση) ο κ. Παπαχριστοφή υπογράμμισε ότι αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ΕΤΑΠ Πάφου δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής. «Εμείς που ζούμε καθημερινά τα προβλήματα, γνωρίζουμε καλύτερα τι είναι αυτό που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία και κοινωνία, που εδώ και δεκαετίες βρίσκονται στον αναπνευστήρα» πρόσθεσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button